Αναζητώντας τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα στις 11 και 12 Μαϊου, με θέματα που άπτονται της παρεχόμενης παιδείας και εκπαίδευσης στο σχολείο του 21ου αιώνα.

Στη διημερίδα συμμετέχουν με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικοί σύμβουλοι, ερευνητές, συγγραφείς, σύμβουλοι του ΙΕΠ, στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και πολλοί προσοντούχοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Εισηγητές: Αθανάσιος Παπάς (Oμ. Καθηγητής ΕΚΠΑ), Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης, Δρ Αναστάσιος Κουμπής, Νικόλαος Κούκης (M.Ed), Δρ Ράνια Χιουρέα, Δρ Σμαράγδα Ζάγκου, Δημήτριος Κουρεντζής, Δημήτριος Ξηντάρας, Αρ Αναστασία Παμουκτσόγλου, Μαργαρίτα Σωτηρίου (Λέκτορας Παν/μίου Πελοποννήσου), Κων/νος Μαλαφάντης (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Δρ Βασιλική Παπαδοπούλου, Νικόλαος Μονιάς, Ελένη Παπαδοπούλου (M.Sc), Ουρανία Καλούρη (Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ), Κων/νος Καλογεράς, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος (Καθηγητής Παν/μίου Πελοποννήσου), Παναγιώτης Πανταζάκος (Καθηγητής ΕΚΠΑ),  Θεοδώρα Κανήρου-Μαρία Νικολλέλη, Φρέρια Παπαθανασίου, Τηλέμαχος Ράπτης (M.Sc), Δρ Χαράλαμπος Μηνάογλου, Κάτια Τσαγκάρη (M.Ed), Μαρία Ξέστερνου (Επίκουρη Καθηγήτρια Παν/μίου Πελοποννήσου), Δρ Λουκία Στέφου, Μαριάννα Βενούτσου (M.Sc), Νεκταρία Δημητροπούλου (M.Sc), Γεωργία Κορομηλά (M.Sc), Βίκυ Ναούμ, Κατερίνα Λάμπου, Αναστασία Μπάρδη (M.Ed).

Με αυτές τις σκέψεις και τις προϋποθέσεις, η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή, ο Δήμος Αχαρνών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προσκαλούν όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και να την ουσιοποιήσουν δια της παρουσίας τους και της ενεργούς συμμετοχής τους στις εργασίες της διημερίδας, που τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο γόνιμος διάλογος και ο προβληματισμός για το αύριο του ελληνικού σχολείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις