Βρέθηκαν προσληφθέντες αναπληρωτές, οι οποίοι δεν παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους
Σύμφωνα με πληροφόρηση του αιρετού στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια , σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό να διερευνηθεί το αν και κατά πόσον αναπληρωτές παρέμεναν ως μέτοχοι σε εταιρείες ή διατηρούσαν οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα, παρότι προσελήφθησαν σε Δομές του Υπουργείου Παιδείας αναλαμβάνοντας υπηρεσία, βρέθηκαν προσληφθέντες  οι οποίοι δεν παραιτήθηκαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους ως όφειλαν και ταυτόχρονα υπηρετούσαν ως αναπληρωτές σε Σχολικές Μονάδες ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ..
Κατόπιν τούτου κινήθηκε, από πλευράς των αρμοδίων, η νόμιμη διαδικασία και οι αναπληρωτές αυτοί υποχρεώνονται να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν ως μισθό για την εργασία τους στις Δομές του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και τα οποία όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αφορούν σε ένα μεγάλο ποσό, η επιστροφή του οποίου, ουσιαστικά δύναται να εξοντώσει οικονομικά τον αναπληρωτή συνάδελφο.
Γι αυτό το λόγο εφιστάται η προσοχή στους συναδέλφους αναπληρωτές να τηρούν απαρέγκλιτα το μέρος της Υπεύθυνης Δήλωσης την οποία υπογράφουν και το οποίο αναφέρει:
“Είμαι μέτοχος σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα / Έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα και θα παραιτηθώ ή θα αναστείλω τη λειτουργία των επιχειρήσεών μου πριν την ανάληψη υπηρεσίας μου ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις