To 2017 γνωρίσαμε την πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down, τη Μαρία Νίτσα από τη Μεσοποταμία, η οποία πάσχει και από διαβήτη. Η νεαρή φοιτήτρια της  Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δέχτηκε πρόσφατα μια σπουδαία διάκριση: Ετήσια υποτροφία για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο.
Η Μαρία, παρόλες τις δυσκολίες της λόγω του συνδρόμου  Down και του διαβήτη, πάλεψε 12 ολόκληρα χρόνια για το όνειρό της. Μας απέδειξε πως το μεγαλείο και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, δε λογαριάζει εμπόδια, ασθένειες, δυσκολίες. Και πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου βάλει όρια, αν εσύ θες να τα σπας!
Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε στη συνδημότισσά του Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια της  Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου», συγχαίροντάς την για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.
Η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής της Μαρίας  για την επίτευξη του στόχου της, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, επισήμανε ο δήμαρχος.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις