Το Seatrac στη Στούπα

Έργα υποδομών 4 παραλίες στη Δυτική Μάνη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα.

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις πεντακάθαρες παραλίες της Δυτικής Μάνης.

Πρόσφατα εγκαταστάθηκαν οι ειδικές ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στις εξής παραλίες της Δυτικής Μάνης:

  • παραλία της Στούπας
  • παραλία Πανταζή στον Αγ. Νικόλαο
  • παραλία Ριτσά στην Καρδαμύλη
  • παραλία στο Ακρογιάλι Αβίας
Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πέρυσι εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Δυτικής Μάνης για πρόσβασιμότητα των ΑμεΑ σε 4 παραλίες της περιοχής και εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης χρηματοδοτήθηκε με 211.000 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ. Με αυτά θα δημιουργηθούν υποδομές που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θαλάσσιους χώρους κολύμβησης και παραλίες για τα ΑμΕΑ.
Το Seatrac στην παραλία Ριτσά-στην Καρδαμύλη

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θάλασσες, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις