Είμαι ακόμη συγκλονισμένη… Προσπαθώ να συνέλθω και να καταλάβω…
Με την αγαπητή μου συνάδελφο Μαρία Λυμπούση συνυπηρετήσαμε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Υποδιευθύντρια εκείνη και Διευθύντρια εγώ. Ήταν το δεξί μου χέρι! Μικρό διάστημα παρέμεινα στο σχολείο αυτό, γιατί έγινα Σχολ. Σύμβουλος και λίγα χρόνια αργότερα η Μαρία Διευθύντρια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου. Όμως υπήρξε μεταξύ μας αλληλοεκτίμηση, σεβασμός, εμπιστοσύνη και άριστη συνεργασία από την πρώτη στιγμή, ενώ εξακολουθήσαμε να επικοινωνούμε συχνά και τακτικά, όλα αυτά τα χρόνια (2003-2019).
15 Αυγούστου 2019. Όπως κάθε χρόνο, επιχειρώ να επικοινωνήσω με τη Μαρία, να της ευχηθώ για τη γιορτή της. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακαλύπτω ότι δεν ισχύει πια κανένα από τα τέσσερα τηλέφωνά της (κινητά-σταθερά)! Συνειδητοποιώ ότι έχουμε κάτι μήνες να μιλήσουμε. Αρχίζω να ανησυχώ… Φοβάμαι κάτι κακό έχει συμβεί. Η πρώτη σκέψη μου είναι να την ψάξω στο διαδίκτυο (Facebook δεν είχε). Γράφω το όνομά της και ψάχνω…. Άλλη μια τεράστια έκπληξη εδώ… Εμφανίζονται διάφορες ηλεκτρονικές εφημερίδες και δημοσιεύματα, όπου σοκαρισμένη πληροφορούμαι το τραγικό τέλος της φίλης μου…
Μυστήριος τραυματισμός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που προβληματίζει και την Αστυνομία η οποία συλλέγει στοιχεία, σημειώθηκε το πρωϊ της Παρασκευής 5-4-2019 στην Καλλιμασιά Χίου, με θύμα την 65χρονη συνταξιούχο εκπαιδευτικό Μαρία Λυμπούση.
Η Μαρία Λυμπούση, που βρισκόταν στη Χίο για να φροντίζει τον υπερήλικο πατέρα της, ο οποίος ήδη είχε τη βοήθεια Ρωσίδας οικιακής βοηθού, βρέθηκε βαριά τραυματισμένη λίγα μέτρα έξω από το σπίτι της στον Αγιο Παντελεήμονα Καλλιμασιάς, και μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.
Ο πρώτος διερχόμενος από το σημείο ήταν ο ιατρός Γιώργος Σαρρής που ειδοποίησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την παρέλαβε και την μετέφερε αιμόφυρτη στο Νοσοκομείο.
Εκεί ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται. Ενώ στην αρχή ο τραυματισμός αποδόθηκε σε πτώση λόγω ίσως κάποιας λιποθυμίας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα βαρύτατο επεισόδιο, που παραπέμπει ή σε τροχαίο ατύχημα ή σε βίαιη ενέργεια και μεταφορά ίσως του σώματος στο δρόμο. Διότι η Μαρία έφερε βαρύ τραύμα στο κρανίο, τρία σπασμένα πλευρά και κάταγμα κνήμης - περόνης! κάτι που πιστοποίησε και ο ιατροδικαστής, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν προηγήθηκε κάποια εγκληματική ενέργεια ή κάποιο τροχαίο με θύμα την εκπαιδευτικό.
Δεν τα κατάφερε τελικά η άτυχη Μαρία. Έχασε τη μάχη το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019,  αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.
Η κοινωνία της Καλλιμασιάς αλλά και ολόκληρη η Χίος  έχει αναστατωθεί και είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, καθώς υπάρχουν πολλές απορίες για το πώς προκλήθηκε, ενώ κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τις συνθήκες του τραυματισμού αλλά και τι τον προκάλεσε, κάτι το οποίο καλείται να διευκρινίσει η Αστυνομική έρευνα, που κρίνεται επιβεβλημένη.



Δεν υπάρχουν στοιχεία
Ανάστατη παραμένει η μικρή κοινωνία της Καλλιμασιάς καθώς: ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο από το βαρύτατο τραυματισμό της Μαρίας Λυμπούση, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να γίνει διερεύνηση του ενδεχόμενου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη του θύματος, η Αστυνομία εν τούτοις δεν βρήκε στοιχεία που να παραπέμπουν σε τροχαίο ατύχημα!!!
«Στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα αυτοκίνητο. Όμως αποκλείουμε και το ενδεχόμενο τροχαίου από δίκυκλο καθώς ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος και δεν υπήρξε ούτε ένα στοιχείο που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε και οι ίδιοι οι γείτονες δεν κατέθεσαν ότι είδαν ή άκουσαν κάτι που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο», ανέφερε στο «Πολίτης» στέλεχος της Α.Δ. Χίου.
Η Αστυνομία εξετάζει όλες τις πιθανότητες. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενώ ως φαίνεται, παραμένει άκαρπη η αστυνομική έρευνα, αφού τα αίτια και οι συνθήκες του τραυματισμού της άτυχης συναδέλφου μου παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Λίγες ημέρες μετά, στις 01/05/2019 απεβίωσε και ο πατέρας της Δημήτρης.!

Ευχόμαστε καλό κουράγιο στους δικούς της και ελπίζουμε να δοθεί σύντομα η απάντηση σε αυτά τα ερωτηματικά και να μην την πάρει μαζί της η Μαρία.



Δρ Ράνια Χιουρέα, Σύμβουλος ΕΑΕ
Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις