Με την ευκαιρία της αναμενόμενης κυκλοφορίας του νέου βιβλίου της Παναγιώτας Πλησή  και της Ελένης Λούβρου, «Αυτισμός - Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δυο εκδηλώσεις που αφορούν αυτό. Οι εκδηλώσεις γίνονται μέσα στα πλαίσια του μήνα εφηβείας (Νοέμβριος) των εκδόσεων Πατάκη:
1) Πέμπτη 14/11 6-8μ.μ. σεμινάριο-παρουσίαση του βιβλίου, στο χώρο του Ομίλου Ουνέσκο Αμαρουσίου για γονείς και εκπαιδευτικούς. (Απαραίτητη η κράτηση θέσης).
2) "Σκεπτόμενοι αλλιώς" Όλο το Νοέμβριο στο χώρο του βιβλιοπωλείου Πατάκη, για οργανωμένες ομάδες μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης. (Απαραίτητη η κράτηση ημερομηνίας).



«Σκεπτόμενοι αλλιώς»


  • Τι καθορίζει τον κοινό και τι τον διαφορετικό τρόπο σκέψης των ανθρώπων;

  • Θα μπορούσαμε όλοι να αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο στα διάφορα ερεθίσματα;

Ελάτε μέσα από ιστορίες εφήβων να διερευνήσουμε την άλλη εκδοχή των πραγμάτων, τη διαφορετική από τη δική μας. Να μπούμε στη θέση του άλλου που έχει διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω του.
Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;
Στο μικρό αυτό βιωματικό εργαστήρι που βασίζεται στο νέο βιβλίο της Ελένης Λούβρου και της Παναγιώτας Πλησή «Αυτισμός - Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Οδηγός επιβίωσης για εφήβους», θα μελετηθούν διάφορες περιπτώσεις νέων στο σχολικό και όχι μόνο πλαίσιο με στόχο να ενισχυθεί η ενσυναίσθησή μας, μία ικανότητα που θα μας βοηθήσει να έχουμε υγιείς σχέσεις με τους άλλους είτε τώρα είτε αργότερα σε όλο τα φάσμα της κοινωνικής μας δραστηριότητας.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις