5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

 H τσάντα των μαθητώ́ν, για τρίτη χρονιά, παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από τα Σαββατοκύ́ριακα που έχει αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολεί́ου.
Η δράση «Τσάντα στο σχολείο» είναι μια καινοτομία που είχε καθιερώσει το Υπουργείο Παιδείας επί ημερών του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία δυο τουλάχιστον Σαββατοκύριακα τον μήνα, οι μαθητές Δημοτικού θα αφήνουν τη τσάντα και τα βιβλία τους στο σχολείο και οι δάσκαλοι υποχρεούνται να μην τους αναθέτουν εργασίες και διαγωνίσματα.
Με την αλλαγή της κυβέρνησης πολλοί αναρωτήθηκαν αν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά, 2019-2020.

Η απάντηση δόθηκε μέσω των οδηγιών που απέστειλε σε όλα τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η «Τσάντα στο σχολείο» συνεχίζεται απρόσκοπτα και φέτος.

Στο σχολείο μένει λοιπόν η τσάντα των μαθητών, για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, ώστε τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες που τους προσφέρουν χαρά ή απλά για… παιχνίδι.

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ενημέρωσε τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της χώρας, μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου να αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων για την εφαρμογή της εγκυκλίου, να παραμένει η τσάντα των μαθητών με τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο.
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με το μέτρο αυτό, που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες επισημαίνει ότι:
Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.
Β. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.
Στη σελ. 7 η εγκύκλιος με την υπογραφή της Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία στάλθηκε στα σχολεία, καλεί το διευθυντή του κάθε σχολείου με το Σύλλογο Διδασκόντων να μεριμνήσουν:
Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξή της.
Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης, με τους ακόλουθους τρόπους:
α) σε εμφανές σημείο του σχολείου
β) στην ιστοσελίδα του σχολείου
γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις