ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι η λέξη…δεν δαγκώνει…δεν κολλάει…δεν λερώνει…δεν προσβάλλει…
Η αναπηρία δεν πάει σε ορισμένους…είμαστε όλοι εν δυνάμει «υγιείς» και εν δυνάμει «ανάπηροι»…σήμερα έτσι…αύριο αλλιώς…Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την υγεία του δυστυχώς…Αναπηρία: κινητική, αισθητηριακή, ψυχιατρική, οργανική, αναπτυξιακή, νοητική…Σε όλες παλεύεις για το καλύτερο…να βελτιωθείς.
Η κοινωνική αναπηρία, η αγένεια, η αμάθεια, η προσβολή, η ισοπέδωση, η έλλειψη παιδείας και σεβασμού είναι ανίκητες…αγιάτρευτες…δεν παλεύονται!
Έχετε σκεφτεί πόση ώρα χρειάζεται ή πόσα εμπόδια συναντάει ένας χρήστης αμαξιδίου ή ένας τυφλός, για να κάνει καθημερινές δουλειές όπως να πάει στο φούρνο, στο σούπερ μάρκετ ή σε δημόσιες υπηρεσίες όπως νοσοκομείο, εφορία, ΙΚΑ, δημοτικές υπηρεσίες, δημαρχείο ή στην δημοτική βιβλιοθήκη;
15% του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρία κι όμως σπάνια τους συναντάμε. Γιατί;
Ανάπηρη είναι η πόλη που εμποδίζει τους ανάπηρους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να κινηθούνε απρόσκοπτα. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι προνοιακή παροχή. Θα χρειαστεί χρόνος αφιερωμένος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών τόσο με την βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και μέσω της εκπαίδευσης των παιδιών-των μελλοντικών πολιτών-στα σχολεία κάθε βαθμίδας.
Σκοπός μας: Η άρση των προκαταλήψεων σχετικά με την αναπηρία και η ενσωμάτωση των νέων με αναπηρία στην καθημερινότητα.
Το όραμά μας: Μία κοινωνία μέσα στην οποία όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι.
Ο στόχος μας: Η αφύπνιση και η αλλαγή στάσης του γενικού πληθυσμού απέναντι στην αναπηρία, στα πλαίσια ενός κοινωνικού περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.
Ανάπηρη είναι η πόλη που εμποδίζει τους ανάπηρους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να κινηθούνε απρόσκοπτα.
Η πόλη όμως είμαστε εμείς! Δεν είμαστε εμείς οι ανάπηροι, σκέτο ΕΜΕΙΣ είμαστε!!
Σοφία Μιχάλα,
Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ.
Βορείου Αιγαίου
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις