"Ω Γλυκύ μου Έαρ"
- Εγκώμιο Επιταφίου Θρήνου της Μ. Παρασκευής...
Ειρήνη Παππά, Βαγγέλης Παπαθανασίου. Κορυφαία ερμηνεία (βάλτε την φαντασία σας, στον κατάλληλο τόπο). Το πιο όμορφο τραγούδι του κόσμου αναδεικνύεται και μετουσιώνεται στον τόπο που του πρέπει με την ερμηνεία μιας μεγάλης Ελληνίδας!!!!!!
Aπό τους εξαίρετους ορθόδοξους βυζαντινούς ύμνους βαθύτατα λατρεμένος από τους Έλληνες. Οι στίχοι και η θεϊκή του μελωδία με το άκουσμά τους φέρνουν δάκρυα στα μάτια μας...
Το κατανυκτικό κείμενο του ύμνου αποδίδει τον πόνο της Παναγίας για τον επίγειο θάνατο του μοναδικού υιού της. Είναι ένα μοιρολόι, μεγάλο θρησκευτικό τραγούδι στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Εξιστορεί την σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της Αγίας του Μητέρας... Ψάλλεται από τους πιο καλλίφωνους βυζαντινούς ψάλτες. Έχει επίσης αποδοθεί από πολλούς και σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες... ενώ αυτή εδώ η ερμηνεία είναι από τις κορυφαίες... Ένα αριστούργημα!!!
Σε αυτό το βίντεο χαιρετούμε τον Κλασσικό Ελληνισμό, το Βυζαντινό Ελληνισμό και το σημερινό... Πολλές όψεις, ένας πολιτισμός... Με οπτικοποίηση ώστε να είναι δυνατή η ευ-ανάγνωση του κειμένου στην πρωτογενή γραφή του και με απόλυτο συγχρονισμό με τη μελωδία.... (Προς Εκπαιδευτική χρήση επίσης...)
Εργασία αναπλάσεως video από τη Μυθωδία και τους Ρεπόρτερς με ήχο υψηλής πιστότητος από τις "Ραψωδίες".




Άλλα σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις