Ανακοινώθηκαν σήμερα 05-08-2020 οι διορισμοί 1817 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και 1628 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων.
Μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς ενημέρωση των διορισθέντων για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώνουμε σήμερα τη διαδικασία διορισμού 3.445 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πρόκειται για αγωγή και εκπαίδευση απαραίτητες για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους.
Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη δημιουργία σταθερών μαθησιακών δεσμών και να βελτιώσει έτι περαιτέρω την εξέλιξη των μαθητών.
Καλή σταδιοδρομία στους εκπαιδευτικούς μας και καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους.»
🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼

Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για το χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αφού μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων, ικανοποιείται το πάγιο αίτημα αλλά και η αδήριτη ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, με τον διορισμό 3445 μονίμων εκπαιδευτικών, με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί θα αξιοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα τμήματα ένταξης, καθώς και στα γενικά σχολεία, όπου θα παρέχουν παράλληλη στήριξη στους μαθητές με αναπηρία.
Η πλήρης διασφάλιση των προϋποθέσεων για ουσιαστική συμπερίληψη, ισότιμη ένταξη στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες και η αρμονική συνύπαρξη όλων των παιδιών, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση για όλα τα σύγχρονα κράτη, που έχουν υιοθετήσει το δικαιωματικό μοντέλο προσέγγισης της αναπηρίας.

Άγκαθα Καρρά
Δικηγόρος παρ’ εφέταις,
Συντονίστρια για θέματα
καθολικής προσβασιμότητας ΑμεΑ,
Αναπληρ. Γενική Γραμματέας
Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών &
Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών


🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼


Συγχαίρουμε από καρδιάς τους συναδέλφους που διορίστηκαν και ευχόμαστε καλή τοποθέτηση και καλή περαιτέρω σταδιοδρομία!


🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις