“Το μόνο που δεν απομυθοποιείται είναι ο πόνος. Ο πόνος είναι πόνος, ό,τι κι αν έχεις περάσει, είναι αχρείαστος και εν έτει 2020 δεν τον έχουμε ανάγκη. Δήλωση, γράψ' το.
 Η Κατερίνα Βρανά, είναι η νούμερο ένα stand up comedian στον κόσμο, αλλά και μια νικήτρια της ζωής. Πρόκειται για μια καταπληκτική γυναίκα, μεγάλη έμπνευση για όλους μας. Μια γυναίκα που κάνει χιούμορ μέχρι και με την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας της. Μπορεί να της χάλασε η ομιλία, η βάδιση, η όραση,  αλλά διαθέτει πάντα ένα λαμπρό μοναδικό μυαλό, ενώ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της, το πηγαίο και ευφάνταστο χιούμορ της είναι το ίδιο και καλύτερο! Έτσι καταλαβαίνουμε ότι το μυαλό και η θέληση εξουσιάζουν πλήρως το σώμα. 
Η Κατερίνα Βρανά είναι και με τη βούλα μια από τους καλύτερους κωμικούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το CNN την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες κωμικούς. Τον Δεκέμβριο του 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Funniest Person In The World» του Laugh Factory. Ήταν η μόνη γυναίκα που έφτασε στον τελικό και κατέκτησε την 3η θέση.

“Ναι, είμαι πάρα πολύ καλά, μπορώ να σταθώ όρθια
για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν. Το θέμα μου είναι
ισορροπίας και συντονισμού”.
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO Πηγή: www.lifo.gr
Έχει διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό Funny Women, ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση TEDx, έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC, καθώς και σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Έχει δώσει παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Angel Comedy, ένα από τα πιο φημισμένα comedy clubs του Λονδίνου.
Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανακόψει τη σαρωτική πορεία της στη stand up comedy, μέχρι που πέρασε μια περιπέτεια υγείας με τόσες επιπλοκές, η μία μετά την άλλη, που έμοιαζε με κακόγουστη φάρσα. Τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης που τελικά ήταν σκωληκοειδίτιδα. Η διάγνωση δεν έγινε έγκαιρα, με συνέπεια να οδηγήσει σε οξεία περιτονίτιδα.
Ακολούθησε διάτρηση εντέρου, που της προκάλεσε σηψαιμικό σοκ. Ο οργανισμός της σχεδόν κατέβασε διακόπτες. Το αναπνευστικό της σύστημα έπαψε να λειτουργεί σωστά, για ένα διάστημα τυφλώθηκε και ατρόφησαν όλοι οι μύες της. Στην αρχή ήταν εντελώς παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη.

«Το γέλιο είναι τρελό ναρκωτικό!
Είναι καθαρό MDMA, σου σκάει
κατευθείαν σαν κύμα αγάπης».
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 Πηγή: www.lifo.gr
Βρέθηκε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, όπως είπε η ίδια, αλλά γύρισε στον κόσμο των ζωντανών. Η εκρηκτική της ενέργεια νίκησε το σκοτάδι. Και στη συνέχεια το σκοτάδι άρχισε να μετουσιώνεται σε μαύρο χιούμορ, μέσα από το οποίο η Κατερίνα άρχισε να παρωδεί την ιδιαίτερα σοβαρή κατάστασή της.
Σιγά σιγά ξεκίνησε η ανάρρωση. Με φυσιοθεραπείες και φάρμακα, οι λειτουργίες του σώματός της άρχισαν να αποκαθίστανται. Το καλοκαίρι του 2018 είκοσι φίλοι της κωμικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά και έδωσαν μια παράσταση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν τα υπέρογκα έξοδα της θεραπείας της. Ήταν και αυτή εκεί: ανέβηκε για λίγο στο σανίδι, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην τέχνη που τόσο αγαπά και τόσο την αγαπάει.
Η Κατερίνα λέει ότι όταν ξύπνησε από το κώμα ήταν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω. Μετά άρχισε να κουνάει «μόνο το δεξί μου χέρι έτσι (κάνει μια χειρονομία σαν χαιρετισμό). Μου είχε μείνει από τη βασιλική χαιρετούρα». Ξεχωρίζει τις αστείες λεπτομέρειες μέσα στη μαυρίλα και τις αφηγείται μοναδικά: Πέτυχε Μαλαισιανό χειρουργό που είχε κάνει το αγροτικό του στα Χανιά, ενώ «η πόλη [της Μαλαισίας] στην οποία σχεδόν πέθανα λέγεται Μαλάκα». Εξηγεί επίσης, με απολαυστικό τρόπο, γιατί από μια πυρηνική καταστροφή θα επιβίωναν μόνο οι κατσαρίδες και εκείνη!
Τρία χρόνια και μια πανδημία μετά, η κατάσταση της υγείας της Κατερίνας Βρανά βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μια διαδικασία που ωστόσο απαιτεί τεράστια προσπάθεια και ψυχικό σθένος από την ίδια, καθώς έχει επηρεαστεί ο μυϊκός συντονισμός, η όραση και η ομιλία της, σίγουρα όμως -όπως είπαμε- δεν έχει πειραχτεί στο ελάχιστο το πηγαίο χάρισμά της να σε κάνει να κλαις από τα γέλια με το «καλημέρα». Ο τρόπος βέβαια που στρέφει την κατάσταση που βιώνει προς το μέρος της, τόσο στο ίδιο το stand-up show «Staying Alive – Σχεδόν Πέθανα», με νέο κύκλο παραστάσεων από τα τέλη Αυγούστου, όσο και στην κάθε της κουβέντα, είναι, πέρα από λυτρωτικός, και μια ξεκάθαρη απόδειξη της ευφυΐας της.
Σχετικά με το νέο κύκλο παραστάσεων του «Σχεδόν Πέθανα», που έκανε πρεμιέρα στις 25/8, είπε:
«Έχουν μπει δυο-τρία καινούρια κομμάτια και έχουν αφαιρεθεί μερικά παλιά. Αλλά είναι πάνω-κάτω τα ίδια, γιατί, προς μεγάλη μου έκπληξη, δεν το έχει δει όλο το πανελλήνιο αυτό το εκπληκτικό σόου και νιώθω ότι ακόμα πολύς κόσμος δεν ξέρει τι έπαθα. Δεν είναι ανάγκη βέβαια να το μάθουν όλοι. Αλλά υπάρχει κόσμος που ακόμα με βλέπει και με ρωτάει και λαμβάνω μηνύματα που λένε «χθες σε γνώρισα, απ' το YouTube, και τρελάθηκα που αρρώστησες. Ήταν ατύχημα;». Όχι, δεν ήταν ατύχημα! Οπότε πιστεύω ότι έχει δυναμική. Για λίγο ακόμα, όχι για πολύ, γιατί κάπως το να μένεις να περιγράφεις τα ίδια πράγματα σε κολλάει κι εσένα τον ίδιο στο παρελθόν, και είμαι φοβερά έτοιμη να κάνω μερικά βήματα μπροστά».
Η Κατερίνα δηλώνει: «Το μόνο που δεν απομυθοποιείται είναι ο πόνος. Ο πόνος είναι πόνος, ό,τι κι αν έχεις περάσει, είναι αχρείαστος και εν έτει 2020 δεν τον έχουμε ανάγκη».
Απίστευτος άνθρωπος, μοναδικό ταλέντο, με αέναη πηγή δύναμης και αξιοζήλευτη αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Μακάρι όλοι να μπορούσαμε να αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες με την ίδια δύναμη, αισιοδοξία και χιούμορ.

Κατερίνα, είσαι υπέροχη! Έχεις κουράγιο και βλέποντας το θετικό στη ζωή μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα. Τεράστιο μάθημα για όλους μας! Για όλους εσάς που παραπονιέστε ότι έχετε κάτι... Το θέμα δεν είναι τι έχεις, αλλά πώς το αντιμετωπίζεις, και το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις, ακόμα και τον θάνατο.
Σου ευχόμαστε περαστικά και σύντομα! Συνέχισε να μας κάνεις να γελάμε και να εμπνεόμαστε! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ από καρδιάς…
Απολαύστε τη μοναδική Κατερίνα Βρανά στο παρακάτω βίντεοΓεμίζοντας το κενό με χιούμορ”.



Πηγές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις