Με δυο απλά όμορφα λόγια ψυχής και μια πράξη τόσο όμορφη μέσα στην απλότητά της, που όμως υποδηλώνει αγάπη και νοιάξιμο για τους μαθητές του,  ο δάσκαλος ενός Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι, μας "άγγιξε" και μας συγκίνησε!

Επειδή τα παιδιά θα επέστρεφαν στο σχολείο μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι,  ο δάσκαλος σκέφτηκε να τους κάνει έκπληξη. Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες ξεστόλιζαν το σπίτι τους, ο Μάριος Μάζαρης  αποφάσισε να στολίσει την τάξη του. Να δημιουργήσει μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, γεμάτη θαλπωρή, για να προσφέρει χαρά στους μαθητές της πρώτης Δημοτικού.

Έτσι, όλοι μαζί στην τάξη τους, δάσκαλος και μαθητές, έφεραν μπάλες, φωτάκια, γιρλάντες, και στόλισαν κάθε γωνιά της τάξης, κάθε πίνακα, τοίχο και τους εαυτούς τους, καθώς και, όχι 1, όχι 2... αλλά 5 Χριστουγεννιάτικα δέντρα!!!! Είπαν κάλαντα, τραγούδια, γέλασαν, διασκέδασαν και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τον Γενάρη!



🎄🎅🎇🎄🎅🎇🎄🎅🎇🎄

Ο Μάριος Μάζαρης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook, τη φωτογραφία της υπέροχα στολισμένης τάξης του, και σημείωσε χαρακτηριστικά:

 «Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα, όταν ξεκινά έτσι; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα φωτάκια στις πρίζες και περιμένω τα παιδιά. Μπαίνουν χαρούμενα, άλλα τρέχοντας, άλλα με αστεία, μια μαμά έψησε κουραμπιέδες και μας έστειλε, αφού η πρώτη εβδομάδα είχε άρωμα και φως Χριστουγέννων για μας. Ήταν η πρώτη μας εβδομάδα· η προσαρμογή ήταν εύκολη, τα παιδιά ενθουσιασμένα και η ανάγκη όλων να είμαστε μαζί.

Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο.

Το χρωστάγαμε ο ένας του άλλου, κι όλοι μαζί στην τάξη μας· γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, φέραμε μπάλες, φωτάκια, γιρλάντες, γέλια, είπαμε κάλαντα, τραγούδια και στολίσαμε κάθε γωνιά της τάξης, κάθε πίνακα, τοίχο και τους εαυτούς μας και στήσαμε, όχι 1, όχι 2... αλλά 5 δέντρα Χριστουγέννων, για να θυμόμαστε πάντα πως η γιορτή έρχεται όταν θέλουμε και όχι όταν αποφασίσει εκείνη.

Η γιορτή μπορεί να μας ακολουθεί πάντα ή εμείς να έχουμε όρεξη να τη δημιουργούμε. Το σίγουρο είναι ότι με τα παιδιά μπορείς να ζήσεις όλες τις γιορτές που αντέχεις. Κι ακόμα παραπάνω.

Καλή αρχή ... επιστροφή στην αγάπη.».



 🎄🎅🎇🎄🎅🎇🎄🎅🎇🎄

Εξαιρετική σκέψη! Το πνεύμα των Χριστουγέννων παραμένει στο Δημοτικό σχολείο του Κερατσινίου και η συγκινητική κίνηση του δασκάλου έγινε viral στο διαδίκτυο. Και μόνο ότι δημιούργησε μία τόσο όμορφη τάξη, δείχνει την αγάπη του για τους μαθητές του και το μεράκι του γι’ αυτό που κάνει!  

Τα παιδιά χρειάζονται τέτοιες κινήσεις που τροφοδοτούν τον ενθουσιασμό τους, εξάπτουν τη φαντασία τους  και τους δείχνουν έμπρακτα πώς είναι να τα αγαπάς και να τα νοιάζεσαι! Όταν υπάρχει καλή διάθεση, ωραίες πρωτοβουλίες και απλές μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές και να κάνουν την κάθε μέρα των παιδιών στο σχολείο μια ευχάριστη εμπειρία!

Ανάρτηση  chiourea.gr στο Επικαιρότητα – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2021 και Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Διαβάστε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις