Ρένα Καραγεώργου

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας "Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη", οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου, ξεναγήθηκαν εικονικά στην Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης και παρακολούθησαν διαδικτυακά παρουσίαση με θέμα: «Γνωριμία με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη… βαδίζοντας στα χνάρια της ζωής του…».

Η Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού κ. Ρένας Καραγεώργου, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 από τις 2:00 μ.μ. έως τις 3:15 μ.μ.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, από όλες τις πλευρές: μαθητές, Αταλάντη, Σκιάθο καθώς και η συγκίνηση της κ. Ρένας Καραγεώργου, αφού η Αταλάντη είναι ο τόπος καταγωγής της.



Η έναρξη της διαδικτυακής δράσης έγινεμε το καλοσώρισμα και τις συστάσεις.  Ακολούθησε η εικονική ξενάγηση των παιδιών στους χώρους της Αιαντείου Βιβλιοθήκης Αταλάντης. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την πολύ προσεγμένη παρουσίαση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θεόδωρου Τζούμα.

Για την επιτυχημένη αυτή διαδικτυακή δραστηριότητα, αξίζουν θερμά  συγχαρητήρια στην εξαίρετη εκπαιδευτικό κ. Ρένα Καραγιώργου, τόσο για την πρωτοβουλία, όσο και για τη δραστηριοποίησή της και την πραγματοποίηση όλης της δράσης. Μέσα από τέτοιες δημιουργικές πρωτοβουλίες, η παιδεία αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τα παιδιά και ξαναβρίσκει το αληθινό νόημά της!

Ένα μεγάλο μπράβο και στους μαθητές της ΣΤ1 τάξης, για τη συμμετοχή τους και το έκδηλο ενδιαφέρον τους.

Συγχαρητήρια επίσης στη βιβλιοθηκονόμο κ. Μαρδίτσα Ζεκεντέ-Καρέντζου για την εικονική ξενάγηση των παιδιών στους χώρους της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης, καθώς και στην  κ. Αθηνά Παπαγεωργίου, Διευθύντρια του Δήμου Σκιάθου και υπεύθυνη για το Σπίτι-Μουσείο Παπαδιαμάντης,  η οποία με τη διαδικτυακή παρουσίασή της ταξίδεψε τους συμμετέχοντες στο νησί του κυρ-Αλέξανδρου και έκανε τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι τον, ομολογουμένως, λίγο ιδιαίτερο για την ηλικία τους Παπαδιαμάντη.

Ανάρτηση chiourea.gr στο ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ & Β΄ΑΘΗΝΑΣ (ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-21),  Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και Υλικό - Ν.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Δείτε επίσης:

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις