«Θα είναι το μυστικό μας, δε θα το πούμε στον μπαμπά» - Σωστό ή λάθος;

Μπορεί να φαντάζει δελεαστικό να κρατήσετε κρυφό από τον σύζυγό σας ένα μυστικό του παιδιού σας είτε για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη μεταξύ σας ή για να του δείξετε ότι είστε φίλη του, αλλά είναι σωστό;

Πριν απαντήσετε, αναρωτηθείτε πώς θα νιώθατε εσείς αν ανακαλύπτατε ότι το παιδί σας έχει μυστικά από εσάς τα οποία μοιράζεται με τον μπαμπά του.

Πιθανόν να νιώσετε ικανοποίηση θεωρώντας το ως ένδειξη καλής σχέσης μεταξύ τους.Όμως, παραδεχτείτε το, θα σας ενοχλούσε αν αυτό επαναλαμβάνονταν κι εσείς μένατε στο σκοτάδι.

Από την άλλη, αρκετές μητέρες που έχουν βρεθεί σε αυτό το δίλημμα, θεωρούν ότι όλα τα μυστικά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

Ένας κακός βαθμός ή μια κλήση από τον δάσκαλο

Εάν ο γιος ή η κόρη σας πάρει κακό βαθμό σε ένα τεστ ή σας τηλεφωνήσει ο δάσκαλος, ο σύζυγός σας πρέπει να το μάθει. Όση πίεση και αν νιώθει το παιδί στο σχολείο, εσείς και ο σύζυγός σας πρέπει να είστε ενωμένοι, να μη κρατάτε μυστικά μεταξύ σας και να το στηρίζετε με κάθε τρόπο.

Ένα προσωπικό ζήτημα

Μερικά κορίτσια ικετεύουν τις μαμάδες τους να μη λένε ότι ξεκίνησε η περίοδός τους γιατί νιώθουν άβολα. Ακόμα κι ένα τόσο προσωπικό θέμα όμως δεν θα πρέπει να παραμείνει μυστικό από τον μπαμπά. Μπορείτε να τον ενημερώσετε και να του ζητήσετε να προσποιηθεί ότι δεν ξέρει.

Μια σχέση

Εάν το παιδί σας, σας ζητήσει να μην πείτε στον σύζυγό σας ότι βγαίνει ραντεβού, αυτό θα πρέπει ν' αποτελέσει κόκκινη σημαία. Εξηγήστε του ότι είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να είναι μυστικό κι ότι ο μπαμπάς πρέπει να είναι ενήμερος.

Προβληματική συμπεριφορά

Εάν το παιδί σας έχει προβλήματα συμπεριφοράς, ο σύζυγός σας οφείλει να το μάθει. Συχνά τα παιδιά θέλουν να το κρατήσουν μυστικό επειδή "ο μπαμπάς θα φωνάξει". Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, μιλήστε του πρώτα εσείς και δώστε του χρόνο να το επεξεργαστεί προτού κουβεντιάσει ο ίδιος μαζί του.

Το παιδί θα πρέπει να μάθει να μιλά ανοιχτά και στους δύο γονείς από μικρή ηλικία αποφεύγοντας τα μυστικά και τα ψέματα. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Κι αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά χτίζεται καθημερινά.

Με πληροφορίες από το imom.com

Πηγή

Δημοσιεύτηκε από chiourea.gr  στο Γονείς - ΔΙΑΦΟΡΑ

Διαβάστε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις