Δελτίο Τύπου 17/09/2010

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών


Μετά από πρόσκλησή μου είχα συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν χρόνια στην Εκπαίδευση, χωρίς όμως να είναι μόνιμα διορισμένοι.

Συζητήσαμε για το πολύ σημαντικό θέμα του κατακερματισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης. Θυμίζω ότι στην Εκπαίδευση υπάρχουν 148 ειδικότητες, που απευθύνονται ουσιαστικά σε όλους τους απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Συζητήσαμε για το θέμα των διορισμών των αναπληρωτών. Φέτος, πιστοί στην υπόσχεσή μας, διορίσαμε μόνο αναπληρωτές, με πλήρη δικαιώματα τόσο ως προς την αμοιβή, όσο και ως προς τα ασφαλιστικά και τα δικαιώματα αδειών τους.

Αναφερθήκαμε και στο σύνολο των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα στους διορισμούς που έγιναν φέτος για πρώτη χρονιά και αφορούν νέους επιστήμονες, τα εικαστικά, τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι.

Επίσης, αναφερθήκαμε στην Ειδική Αγωγή και ενημέρωσα ότι φέτος έχουμε προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, για τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής, καθώς και αυξημένη χρηματοδότηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, που είναι πολύ σημαντικός για τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις