Δελτίο Τύπου 21/03/2011


Σχετικά με το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά


Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει οι συνενώσεις των σχολείων υπηρετούν πρωτίστως παιδαγωγικά κριτήρια με γνώμονα το μαθητή και τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Ορισμένοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανέξοδης μικροπολιτικής ρητορείας επενδύοντας στην ελλιπή ενημέρωση και πλαστή αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων.
Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η συζήτηση γύρω από το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Θα θέλαμε λοιπόν, να ενημερώσουμε ότι:

  • το σχολείο έχει συνολικά 75 μαθητές: Α’ τάξη 15, Β’ τάξη 10, Γ’ τάξη 16, Δ’ τάξη 8, Ε’ τάξη 9 και Στ’ τάξη 17.
  • Το κτήριο που φιλοξενεί τα παιδιά είναι αδιαμφισβήτητα σε κακή κατάσταση και δεν καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων εκπαιδευτικών απαιτήσεων
  • Επιπλέον, για αυτό το κτήριο δίδεται μηνιαίο μίσθωμα 2.700 ευρώ.
  • Οι μαθητές δεν ταλαιπωρούνται, καθώς μπορούν να απορροφηθούν στα όμορα δημοτικά σχολεία 9ο, 11ο, 31ο, ακόμα και στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ανάλογα με την περιοχή κατοικίας τους.

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις