Δελτίο Τύπου
24/06/2011


Προγραμματισμός για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τη σχολική χρονιά 2011-12



Εβδομαδιαίες συσκέψεις για τον απαιτούμενο προγραμματισμό με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την έγκαιρη στελέχωσή τους με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, για την επόμενη σχολική χρονιά (2011-12), πραγματοποιούνται και φέτος, όπως και κατά την περσινή χρονιά, υπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Κουλαϊδή.


Στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, προγραμματίζονται οι διαδικασίες:

  1. για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των φορέων, που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Πανεπιστήμια κλπ.),
  2. για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών, που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις/ παραιτήσεις των εκπαιδευτικών,
  3. για την κάλυψη, επίσης, μέρους των λειτουργικών κενών με αποσπάσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, που θα πραγματοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά μετά τους διορισμούς, καθώς είναι απαραίτητο να προηγηθεί η κάλυψη των οργανικών κενών.

Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, οι σχετικές διαδικασίες - όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα (15/06/2011) - εγγυώνται, για πρώτη φορά, αντικειμενικότητα στην προσμέτρηση σαφών και έγκυρων κριτηρίων και διαφάνεια στον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων, αφού η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων υποστηρίζεται, πλέον, από ένα νέο και σύγχρονο Πληροφοριακό Σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει σταλεί εγκύκλιος στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία:

  • Η καταχώριση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών γίνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
  • Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.

· Η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες γίνεται με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν.

· Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν μέσα από την αποτύπωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ανά σχολείο και Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής κενών και πλεονασμάτων.

· Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται, κατά προτεραιότητα, μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη εγκύκλιος συντάχθηκε σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε για να μελετήσει το σύστημα των αποσπάσεων και των μεταθέσεων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε.).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις