Δελτίο Τύπου 12/09/2011


Ομιλία της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Εύχομαι καλή χρονιά στα «πρωτάκια» και σε όλα τα παιδιά.

Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι σας. Πράγματι, παιδιά, τα βιβλία άργησαν φέτος. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να βρούμε πού ήταν το πρόβλημα και να το διορθώσουμε.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, είναι ένα από τα 961 σχολεία στην Ελλάδα –πέρσι ήταν 800, φέτος αυξάνονται σε 961- που ξεκίνησαν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Αυτό δεν στοχεύει στο να σας φορτώσουμε περισσότερα μαθήματα και να παπαγαλίζετε και άλλο. Στόχος είναι να μπορείτε, μέσα στο μάθημα να κάνετε θεατρικό παιχνίδι, περισσότερα καλλιτεχνικά μαθήματα, μουσική, ξένες γλώσσες και πληροφορική. Να γυρνάτε στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο, εκτός από αυτά που σας έχουν πει οι δάσκαλοί σας, και στον υπόλοιπο χρόνο σας να παίζετε. Γιατί, αν δεν παίξετε δεν μπορείτε να περάσετε καλά. Και δεν μπορείτε την άλλη μέρα να έρθετε στο σχολείο με ανοιχτή καρδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διδάσκοντες. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη χρονιά. Με πολλή και ομαδική δουλειά, θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

Καλή χρονιά παιδιά και θα είμαστε όλοι κοντά σας αρχίζοντας από τους γονείς και τους δασκάλους σας και όλους εμάς. Να είστε καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις