Φωτογραφία για Φεστιβάλ ΑΝΑΜΕΣΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑττικήςΈνα σημαντικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από τις 14 έως και τις 16 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα. Νέοι από όλη την Ευρώπη, ταλαντούχοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες, ομάδες, με ή χωρίς αναπηρία, προσκαλούνται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ΑΝΑΜΕΣΑ, το οποίο διοργανώνουν η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και η γαλλική ομάδα χορού DK-BEL. Συνδιοργανωτές είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα σημείο έναρξης σειράς καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων που συμβολίζουν την κατάργηση των προκαταλήψεων και διακρίσεων, όπως είναι η αναπηρία, οι υποβαθμισμένες περιοχές, η κοινωνία ή μια χώρα σε κρίση. Το Φεστιβάλ έχει αποσπάσει τον τίτλο της Παγκόσμιας Πιλοτικής Εκπαιδευτικής Δράσης, τίτλος που έχει απονεμηθεί από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Συνδέσμου για τη Γαλλική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:

«Η τέχνη δεν μπορεί να είναι προνόμιο των λίγων, αντίθετα πρέπει να απευθύνεται σε όλους και οφείλει να σπάει τα ταμπού και τις προκαταλήψεις. Δυστυχώς, τα άτομα με αναπηρία δεν είχαν πάντα πρόσβαση στην τέχνη, είτε για λόγους κοινωνικού αποκλεισμού, είτε για λόγους πρακτικής πρόσβασης. Τα προβλήματα των ΑμΕΑ αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής. Με παρεμβάσεις μας τα αναδεικνύουμε και προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ουσιαστική επίλυσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε τοποθετήσει σε διάφορες παραλίες της Αττικής ειδικούς μηχανισμούς, προκειμένου τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να απαιτείται η βοήθεια τρίτων. Επίσης, επιχορηγούμε 52 Ιδρύματα για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, μεταξύ των οποίων το Φάρο Τυφλών και το Μουσείο Αφής, ενώ έχουμε προσφέρει στήριξη στην Ομοσπονδία Τυφλών με την αγορά ειδικών μηχανών γραφής Braille. Τέλος, ενισχύουμε το έργο της ομάδας ‘Χορόγραμμα’, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία για παραπληγικά άτομα και έχει αποσπάσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα που το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται, εμείς αναλαμβάνουμε μια ακόμη προσπάθεια. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ΑΝΑΜΕΣΑ, για την επιτυχία της οποίας είμαστε σίγουροι και δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε αρωγοί στην ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών και στο μέλλον, απ’ όπου κι αν προέρχονται».Tromaktiko
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις