ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ    ΜΟΥΣΕΙΩΝ    

         18-19 ΜΑΪΟΥ 2013




Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα και Νύχτα Μουσείων, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο 18/5, 10:00 - 18:00 και την Κυριακή 19/5, 17:00 - 23:00.
Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο μουσείο, να παρακολουθήσουν προβολές, να περιηγηθούν με μάσκες και ειδικά διαμορφωμένα γυαλιά διαφορετικών οπτικών πεδίων σε προσχεδιασμένες διαδρομές και να ενημερωθούν σε ζητήματα τυφλότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013
11:00 - Δράση «Προσβάσιμος Κήπος» - δημιουργία κήπου με αρωματικά και διάφορα φυτά με ειδική σήμανση σε κείμενα βλεπόντων και στη γραφή Braille με τους μαθητές του Green School.

14:00 - Εικαστική δημιουργία στον προαύλιο χώρο - ζωγραφική τοίχων, συνεργασία με το Σωματείο «Θησέας».

20:00 - Μουσική Εκδήλωση με τη σολίστ Μαρία Γεωργακαράκου και το μουσικό σχήμα «Ήχοι απ’ το Λιμάνι».

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

18:00 - Προβολή ντοκιμαντέρ "Νυχτολούλουδα" (1998) του Νίκου Γραμματικού, με θέμα την καθημερινότητα ενός εκ γενετής τυφλού αγοριού,


Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα για τις παρακάτω δράσεις:

Απτική διαδρομή με μάσκες με θέμα «Κοινωνική/πολιτισμική εξέλιξη και γλυπτική έκφραση στην Αρχαία Ελλάδα» - προτεινόμενη απτική διαδρομή σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης συλλογής,
Δράση «Πώς βλέπεις όταν…» - περιήγηση στους χώρους με ειδικά διαμορφωμένα γυαλιά για αναπαράσταση διαφόρων οπτικών πεδίων με βάση 6 παθήσεις της όρασης.


Υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωμένης ξενάγησης μετά από συνεννόηση. Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε ένα μοναδικό μουσείο και να απολαύσετε την αίσθηση της ΑΦΗΣ!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κα Αργυρώ Καραβίνου

– Καθημερινές 8.30πμ.-16.00μμ – 210-94 15 222, 210-94 15 103.
Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, Καλλιθέα, τέρμα Συγγρού, στάση Χρυσάκη.
Τηλ.: (+30210) 941 5222, Fax: (+30210) 941 5271
E-mail: fte@otenet.gr, http://www.tactualmuseum.gr/index.html

Πηγή Πληροφοριών: ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καταχωρήθηκε από:
Σύλλογος Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ)
Υπηρεσία διαχείρισης πληροφοριών
Δημοσίευση από: BLIND.GR

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις