Jacob Barnett, 14χρονος με σύνδρομο Άσπεργκερ, που μπορεί να είναι πιο έξυπνος από τον Einstein


Jacob Barnett, 14-Year-Old With Asperger's Syndrome, May Be Smarter Than Einstein - Teenage genius Jacob Barnett wants you to stop learning and start thinkingΌταν Jacob Barnett ήταν 2 ετών, διαγνώστηκε με μέτριο έως σοβαρό αυτισμό. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι το αγόρι μάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να μιλήσει ή να διαβάσει και πιθανότατα να μην κατάφερνε να διαχειρίζεται μόνος του βασικές καθημερινές δραστηριότητες όπως το να δένει τα κορδόνια του.

Όμως οι διαγνώσεις αποδείχτηκαν εντελώς λαθεμένες.

 Σήμερα, ο 14χρονος Barnett, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής και πάει για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην κβαντική φυσική. Σύμφωνα με το BBC, ο έφηβος, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα IQ 170, έχει ήδη προταθεί για το βραβείο Νόμπελ.

Από την εγγραφή στο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) στην ηλικία των 10, ο Barnett έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο και έχει καταπλήξει  τουςκαθηγητές του, τους συνομηλίκους και την οικογένειά του με εξαιρετική ευφυΐα του.

Ο νεαρός διδάσκει άλλους φοιτητές και είναι επιστημονικός ερευνητής με δημοσιεύσεις, με δείκτη νοημοσύνης που πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος από του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έκθεση του 2011 TIME, ο Barnett, ο οποίος είναι συνήθως πρώτος στα μαθήματα της σχολής του, έχει υποστηρίξει ότι μπορεί μια ημέρα να διαψεύσει τη Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein

Έξω από αυστηρές δεσμεύσεις του πανεπιστημίου, ο Barnett, που έχει σύνδρομο Asperger, είναι επίσης ένας επιχειρηματίας και επίδοξος συγγραφέας.

Ο Jacob, ο οποίος, με την οικογένειά του, τρέχει μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Jacob's Place για τα παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού, έχει χρησιμοποιήσει την ιστορία του για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και για να διαλύσει τους μύθους για τον αυτισμό.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ καθόλου», είπε το περασμένο έτος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στους TEDx Teen   στη Νέα Υόρκη με θέμα "ξεχάστε ό,τι ξέρετε". «Μου είχαν πει  ότι δεν θα μιλήσω. Πιθανώς υπάρχει κάποιος θεραπευτής που παρακολουθεί και έχει φρικάρει τώρα».

Αν και τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο εύκολα, η μητέρα του, Kristine Barnett, λέει ότι πρέπει να δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση για να διαχειριστείτον αυτισμό του.

«Το ξεπερνά κάθε μέρα. Υπάρχουν πράγματα που ξέρει για τον εαυτό του και που ρυθμίζει κάθε μέρα», δήλωσε η μητέρα του στο Indianapolis Star τον περασμένο μήνα.
  
Τον Απρίλιο, κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της Kristine Barnett,  για την εμπειρία της οικογένειάς της με τον αυτισμό: «The Spark: Η Ιστορία μιας Μητέρας που μεγαλώνει μια διάνοια». Λέγεται ότι  είναι στα σκαριά και κάποια συμφωνία για ταινία.
«Ελπίζω ότι πραγματικά εμπνέει τα παιδιά να κάνουν κάτι», είπε ο Jacob για το βιβλίο της μαμάς του και την ενδεχόμενη ταινία. «Ότι  τα ενθαρρύνει να κάνουν ό, τι θέλουν κάνουν. Ελπίζω μόνο να είναι πηγή έμπνευσης».


Για περισσότερα σχετικά με τον Jacob Barnett, δείτε βίντεο από το Μάρτη του 2013, όπου εργάζεται μέσα από αυτό που περιγράφεται ως «ένα απλό πρόβλημα κβαντομηχανικής».




Μετάφραση-Επιμέλεια: Ράνια Χιουρέα

Πηγή: Knowledge of Today


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις