1ο Πανελλήνιο Βραβείο της UNICEF
στο ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής
και ανακήρυξή του ως
 ‘’ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ’’
σχολ. έτους 2012-2013

Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολες και τα προβλήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας,  η συμβολή του ΤΕΕ /ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής αποκτά ξεχωριστή σημασία και αξία, γιατί πήρε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο επίπεδο και ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ‘’ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ’’ για τη σχολική χρονιά 2012-2013, αφού με την σημαντική του υποστήριξη ενίσχυσε τα προγράμματα της Unicef προς όφελος των παιδιών σε όλο τον κόσμο και μετέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, υπεύθυνοι του προγράμματος, Ελένη Ευταξία, Φιλόλογος και Νίκος Ίσαρης, ειδικός στη Νοηματική Γλώσσα, με την υποστήριξη της Διευθύντριας κ.  Μαρίας Χαϊκάλη, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στα θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού.
Το ΤΕΕ /ΕΑ Κωφών Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, όπως ειπώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της UNICEF κ. Ηλία Λυμπέρη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ευελπιστούμε ότι κι άλλα σχολεία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, γιατί με τη δική τους προσπάθεια υποστηρίζουν την UNICEF να συνεχίσει τα προγράμματά της για τον εμβολιασμό των παιδιών, την υποστήριξη κέντρων υγείας και σχολείων, την παροχή συμπληρωμάτων για τα υποσιτισμένα παιδιά και την παροχή καθαρού νερού, ώστε να έχουμε ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα.

Όρθιοι από αριστερά: Δρ Ρ.Χιουρέα Σχολ.Σύμβουλος ΕΑΕ, Μ.Χαϊκάλη Δ/ντρια ΤΕΕ, στο κέντρο: Αντιπρόεδρος UNICEF Σ.Τζιτζίκου, ΑντιπεριφερειάρχηςΚ.Μανιάτης, και δεξιά Α.Φαλούκας Δ/ντής ΔΔΕ Β΄Αθήνας. Καθ.: αριστερά: Ε.Ευταξία Φιλόλογος, δεξιά: Ν. Ίσσαρης. Ανάμεσά τους μαθητές του ΤΕΕ, σχηματίζοντας το σύμβολο της UNICEF στη Νοηματική.


Στη γιορτή για τη λήξη του σχολ. έτους, που πραγματοποιήθηκε στις 17-6-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος της UNICEF κ. Σοφία Τζιτζίκου, η οποία απένειμε το βραβείο στο σχολείο και υποστήριξε το οπτικοακουστικό υλικό για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. K. Μανιάτης, η Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ κ. Ράνια Χιουρέα, ο Διευθυντής ΔΔΕ Β΄Αθήνας κ. A. Φαλούκας, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης κ. Νίκος Τζανετάκος, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης κ. Μαριάννα Χατζοπούλου  και άλλοι φορείς.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις