ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤΙΣ 30/8/2013 και 26/8/2013
τoυ αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

Εύχομαι σε όλους τις/τους συναδέλφους αυτή η σχολική χρονιά να γίνει με τους αγώνες μας, από την αρχή της, η δική μας χρονιά – η χρονιά της ανατροπής.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους και πρώτα από όλους στο συνάδελφο και σύντροφο Γιάννη Μαρκάκη, ο οποίος ξεπερνώντας τις προσδοκίες των γιατρών ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή του και δίνει την πολύ δύσκολη μάχη για την αποκατάσταση του, με βάσιμες ελπίδες ότι με πολύ κόπο, χρόνο και τη συμπαράστασή μας θα τα καταφέρει.
Μεγάλα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στην Αν. Αττική
Μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές και σοβαρά ερωτηματικά για την κάλυψη των σχολείων

  Α. Ενημέρωση για τη συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή 30/8/2013
Οι δύο αιρετοί θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης:
1.    τα ζητήματα των κενών που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αν. Αττική,
2.    το απαράδεκτο γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα λειτουργικά κενά στην Αν. Αττική, για τους συναδέλφους που θέλουν να κάνουν αίτηση απόσπασης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, με βάση τον αριθμό των μετατάξεων που φέρονται να ήρθαν στην Αν. Αττική (ακόμα επίσημη κοινοποίηση της απόφασης δεν έχει έρθει από το Υπουργείο) θα καλυφθούν όλα τα κενά ειδικοτήτων (πληροφορική, ΦΑ και ξένες γλώσσες – ανοιχτό παραμένει για τα Καλλιτεχνικά, θεατρολογία και τη μουσική). Έτσι δε θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ μπορεί να υπάρξει ακόμα και περίσσευμα από τους εκπαιδευτικούς, σ΄ αυτές τις ειδικότητες. Εξαρτάται από τις άδειες που θα προκύψουν.
Για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, αυτή τη στιγμή και χωρίς να έχουν φανεί οι αποσπάσεις και οι μακροχρόνιες άδειες, τα κενά για την κάλυψη όλων των αναγκών χωρίς υπεράριθμα τμήματα και περικοπές είναι 231 δάσκαλοι και 55 νηπιαγωγοί,  γενικής και ειδικής αγωγής.
Σε ότι αφορά  τα κενά για τις αποσπάσεις λόγω της καθυστέρησης των υπηρεσιακών μεταβολών από το υπουργείο (αποσπάσεις, μετατάξεις) δεν είναι δυνατό να υπάρχει πλήρης εικόνα για να ανακοινωθούν τα κενά.
Είναι φανερό ότι προοιονίζεται η έναρξη της χρονιάς με μεγάλα κενά σε δασκάλους και σε νηπιαγωγούς και με άγνωστο σε πιο βαθμό θα υπάρξει η πλήρης κάλυψη των σχολείων. Αυτές είναι οι συνέπειες του ότι δεν έγινε κανένας διορισμός (δε βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία καθόλου εγκύκλιος για διορισμούς παρά τις αυξημένες και φέτος συνταξιοδοτήσεις) και του εξαιρετικά μικρού αριθμού πιστώσεων αναπληρωτών (περικοπή κατά 85% σε σχέση με πέρσι – δηλαδή 10.500 αναπληρωτές απολυμένοι).
Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την επίθεση  που θα εκδηλωθεί και στην ΠΕ, όπου για να καλύψουν τα κενά θα δίνουν εντολές για περικοπές, αμφισβήτηση του ωραρίου έμμεσα - υπερωρίες ή άμεσα - αύξηση, συγχωνεύσεις τμημάτων και υπεράριθμα τμήματα, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, διακοπή φοίτησης προνηπίων.
 Αυτό θα είναι η αρχή πριν καν εκφραστεί το σύνολο των αλλαγών στην ΠΕ με βάση το νέο μοντέλο εκπαίδευσης που προωθείται ήδη στη ΔΕ με το νέο Λύκειο και Γυμνάσιο και την τεχνική εκπαίδευση, καθώς είναι δεδομένο ότι θέλει πρώτα να ολοκληρώσει με το μέτωπο της ΔΕ και θα ακολουθήσει η σειρά της ΠΕ.
Επίσης η ανακοίνωση των αποσπάσεων από το Υπουργείο στις 4/9 πιέζει τις υπόλοιπες μεταβολές χρονικά προς τα πίσω και οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί και είναι αμφίβολο ότι θα προλάβουν να πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις και η κάλυψη όλων των σχολείων πριν την έναρξη της χρονιάς.
Σχετικά με τα θέματα του ΠΥΣΠΕ:
1. Το ΠΥΣΠΕ πήρε απόφαση απόλυσης συναδέλφου με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς ο ίδιος υπέβαλε τη γνωμάτευση από τη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή προκειμένου να προβεί στη συνταξιοδότησή του.
2. Προχώρησε στον καθορισμό 2 αναπληρωτών δ/ντών λόγω μακροχρόνιας άδειας των δ/ντών και απουσία υποδ/ντή.
·       Τσουτσικα Λεμωνιά ΠΕ 70, αναπληρώτρια δ/ντρια στο 24ο ΔΣ Αχαρνών
·       Κορδώνιας Μιχάλης ΠΕ 70 αναπληρωτής δ/ντής στο ΔΣ Βουλιαγμένης
3. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια σε μεταπτυχιακό τίτλο σε μία συνάδελφο      
4. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μετακίνηση συναδέλφου για όσο ορίζει ο νόμος (2 μήνες) ύστερα από αίτημα του ανακριτή δ/ντή προκειμένου να διευκολυνθεί η προανακριτική έρευνα που αφορά τη συνάδελφο. Οι δύο αιρετοί διαφωνήσαμε με την προσωρινή μετακίνηση καθώς δεν τεκμηριώθηκε  ότι η μετακίνηση θα βοηθήσει στην έρευνα και δε θα δημιουργήσει προκαταβολικά εντυπώσεις ευθύνης της συναδέλφου.  

Β. Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26/8
Το ΠΥΣΠΕ προχώρησε στην κάλυψη των κενών δ/ντών δημοτικών σχολείων που κενώθηκε η θέση του δ/ντή λόγο συνταξιοδότησης ή παραίτησης.
Με βάση τη σειρά στο αξιολογικό πίνακα των δ/ντών προέκυψαν οι εξής δ/ντές:
4ο ΔΣ Γέρακα Βαρουτέλη Ροδοκλεια
3ο ΔΣ Γέρακα Κάτσαρης Αυγουστίνος
ΔΣ Αγ. Μαρίνας : Κυριακού Αναστασία
2ο ΔΣ Παιανίας : Μαραγκουδάκης Ελευθέριος
5ο ΔΣ Αχαρνών Γεωργιόπουλος Κων.
3ο ΔΣ Κερατέας : Αναπολιτάνου Μάρα
1ο ΔΣ Ν. Παλατίων : Κυριακίδη Ανθίπη
ΔΣ Αγ. Αποστόλων : Σκέλλας Αντώνης
Το ΠΥΣΠΕ ενέκρινε την λειτουργία 2 παραρτημάτων Νηπιαγωγείων στην Π-Φώκαια και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών (2 τμήματα).
Στη συνεδρίαση επεσήμανα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απορρόφηση όλων των παιδιών – νηπίων και προνηπίων – στα δημόσια νηπιαγωγεία της περιοχής μας και ότι είναι τραγελαφικό να υποχρεωνόμαστε να λειτουργήσουμε παράρτημα στο 3ο Γλυκών Νερών όταν μόλις πριν ένα μήνα το Υπουργείο κατήργησε το 4ο και 5ο νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών!!
Επίσης ζήτησα να μας ενημερώσει η δ/ντρια για το θέμα των μετατάξεων για το πως και με ποιο τρόπο θα έρθουν, αν θα δοθούν οργανικές θέσεις και πως θα γίνει η τοποθέτησή τους.
Η δ/ντρια απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα συγκεκριμένο και περιμένει οδηγίες από το υπουργείο.
Επισήμανα ότι σε κάθε περίπτωση ότι ο τρόπος που γίνονται οι μετατάξεις είναι διάτρητος και παραβιάζει κατάφορα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δημιουργώντας τεράστια ζητήματα τόσο στους συναδέλφους της ΠΕ που δεν πήραν μετάθεση είτε βρίσκονται στη διάθεση όσο και στους συναδέλφους της ΔΕ τόσο σε αυτούς που είχαν κάνει αίτηση μετάταξης εθελοντικά (945) και δεν πήραν λόγω μη ύπαρξης οργανικών θέσεων όσο και στους μεταταχθέντες που τίποτα δε δείχνει ότι θα «εξασφαλιστεί» η εργασιακή τους θέση στη ΠΕ.
Ενημερωτικά αυτή τη στιγμή στην δ/νση Αν. Αττικής υπάρχουν οι εξής συνάδελφοι στη διάθεση χωρίς οργανική θέση :
ΠΕ 70             : 15 στην Α΄ Αν.Αττ.
ΠΕ 60             : 15 (9 στην Α΄ και 6 στη Β΄) Αν. Αττική
ΠΕ 06             : 17 (11 στην Α΄ και 6 στη Β΄) Αν. Αττική
ΠΕ 11             : 29 (27 στην Α΄ και 2 στη Β΄) Αν. Αττική
ΠΕ 16.01        :   3 στη Β΄ Αν. Αττική

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις