Σύντομα χιλιάδες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή - Aνακοινώθηκαν οι πίνακες αναπληρωτών





Χιλιάδες προσλήψεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας για τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.

Οι περισσότερες  προσλήψεις θα γίνουν με χρήματα του ΕΣΠΑ, δηλαδή χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα  χρηματοδοτηθούν εκτός από τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης (όπως τα προηγούμενα χρόνια), και προγράμματα όπως είναι το πρόγραμμα  «Ανάπτυξης υποστηρικτικών δομών ένταξης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία-Μετατροπή του ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης» με το οποίο θα προσληφθούν αναπληρωτές ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) δηλ. Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, καθώς και το πρόγραμμα «Εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού», που αφορά τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κενά των Ειδικών Σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης.

Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω των πιο πάνω προγραμμάτων θα γίνουν από τους πίνακες των αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας με βάση τη θέση που έχει ο κάθε υποψήφιος.

Ήδη στους δικτυακούς τόπους http://e-aitisi.sch.gr/eniaios_smea_anap_13_A/20130923/index.html και http://e-aitisi.sch.gr/eniaios_smea_anap_13_B/20130923/index.html έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής για τους κλάδους των δασκάλων και νηπιαγωγών.


Μέχρι 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί που διαπίστωσαν λάθη να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, ώστε μετά την επεξεργασία τους να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και να ξεκινήσει και η διαδικασία των προσλήψεων.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο esos.gr ο αριθμός των προσλήψεων θα φθάσει τις 3.970 και οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως ακολούθως:

Ειδικότητες
Αριθμός προσλήψεων

  • Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την Παράλληλη Στήριξη
1.450
  • Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για τα Τμήματα Ένταξης Ειδικής Αγωγής
1.700
  • Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)
520
  • Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (συνοδοί κ.α.)
300
Σύνολο
3.970

Το Υπουργείο Παιδείας  και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Κεδίκογλου, με Δελτίο Τύπου έκανε γνωστό ότι φέτος, προορίζονται για την ειδική αγωγή 4.800 πιστώσεις, περίπου 700 περισσότερες από την περσινή χρονιά, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 2.000 πιστώσεις για την Παράλληλη Στήριξη, 2.000 για ειδικά σχολεία και Τμήματα Ένταξης και 823 για Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και εν γένει για ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.



Πηγή:Newsbeast.gr, essos.gr


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις