Περί λειτουργίας Τμημάτων  Ένταξης



Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα 6-9-2013 ισχύουν τα εξής:

Σύμφωνα με την Υπουργική  Απόφαση αριθμ. 27922/Γ6, ΦΕΚ 449/3-12-2007, «Καθήκοντα και αρμοδιότητες Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής», ενότητα: «Εκπαιδευτικοί Τμημάτων ένταξης», παράγραφος 9: «Οι Διευθυντές των σχολείων στα οποία λειτουργούν Τ.Ε.: α) φροντίζουν για τον εξοπλισμό και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Τ.Ε., ύστερα από εισήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών και ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής. β) Μεριμνούν για την απρόσκοπτη λειτουργία των Τ.Ε., δεν απασχολούν τους εκπαιδευτικούς αυτών σε άλλες δραστηριότητες και δεν αναστέλλουν τη λειτουργία τους χωρίς την έγκριση του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής».
Κατά συνέπεια, αποφεύγεται η συνεχής κάλυψη κενών του σχολείου από τον εκπαιδευτικό ΕΑΕ. Επισημαίνουμε επίσης, ότι ο εκπαιδευτικός του Τ.Ε. αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της σχολικής μονάδας με υποχρεώσεις και δικαιώματα, όπως και οι συνάδελφοι του.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι διδασκόντων οφείλουν να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία.


                                                         Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                             2ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ε.Α.Ε.
                                                             Δρ. ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΙΟΥΡΕΑ 


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις