ΘΕΜΑ: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση "Teachers4Europe 2013-2014"

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Teachers4Europe 2013-2014".

Η εκπαιδευτική δράση "Teachers4Europe 2013-2014" περιλαμβάνει 2 φάσεις:


Α. Φάση: Επιλογή κι επιμόρφωση "Teachers4Europe Ambassadors" (Πρεσβευτές Επιμόρφωσης)

Στην ανοιχτή πρόσκληση υποβολής (υποβολή αιτήσεων έως και 31 Οκτωβρίου 2013) που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.teachers4europe.gr,  δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και οι υπάρχοντες Teachers4Europe. Αφού επιλεγούν από όλες τις περιφέρειες οι 25-30 πρεσβευτές επιμόρφωσης (Teachers4Europe Ambassadors) η εκπαίδευσή τους θα περιλαμβάνει 10 διδακτικές ώρες εξ' αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2013, καθώς και 20 διδακτικές ώρες που θα καλυφθούν σε προγραμματισμένη εκπαίδευση σε εκπαιδευτικό κέντρο του νομού Μαγνησίας στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2014. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι "Teachers4Europe Ambassadors" θα υποστηρίζονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας www.teachers4europe.gr.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι δωρεάν, ενώ θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην προγραμματισμένη εκπαίδευση σε εκπαιδευτικό κέντρο του νομού Μαγνησίας.

Β. Φάση: Επιλογή κι επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι "Teachers4Europe Ambassadors", αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους θα υποστηρίξουν μια σειρά επιμορφώσεων/ εργασιών με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποψήφιους "Teachers4Europe", στην ευρύτερη περιοχή τους. Οι εργασίες τους που θα αφορούν διάφορα ευρωπαϊκά θέματα θα υλοποιηθούν στα σχολεία που εργάζονται οι εκπαιδευτικοί και θα λάβουν χώρα μέχρι το Πάσχα του 2014.

Η πρόσκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας για υποβολή υποψηφιοτήτων καθώς και η επιλογή των υποψηφίων για Teachers4Europe 2013-2014, που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση/ εργασία σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα, θα γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2014. Οι σχετικές με την Β Φάση πληροφορίες θα αναρτηθούν μέχρι το τέλος του 2013 στο www.teachers4europe.gr.



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις