Άρτα: Συμπαραστέκονται στον δάσκαλο που δικάζεται για τα χαστούκια

Σήμερα, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του 50χρονου δασκάλου, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε μαθητές της Β΄ Δημοτικού να χαστουκίσουν συμμαθητή τους, περιστατικό το οποίο έγινε στο 8ο δημοτικό σχολείο της Άρτας, πριν από 3 ημέρες.
Η αναβολή ζητήθηκε από το δικαστήριο, λόγω της απουσίας ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορουμένου, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 27 Φεβρουαρίου.
Στο δικαστήριο ήταν παρόντες αρκετοί δάσκαλοι της Άρτας, οι οποίοι σήμερα, με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο συνάδελφό τους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».

Ειδικότερα αποφάσισε:

«Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες», δεδομένου ότι σήμερα Παρασκευή στις 12.00 αναμενόταν να δικαστεί, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο δάσκαλος της Άρτας ανατρέπει την ιστορία με τον μαθητή
«Είναι ένας συνάδελφος που δεν έχει δώσει 25 χρόνια ποτέ δικαίωμα. Δεν έγινε ούτε το 1/100 από αυτό που είπαν τα κανάλια. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας εκπαιδευτικός, ναι είναι υπέρβαρος κι αυτό τον εμποδίζει να κινηθεί με ευκολία κι όταν είδε τον μαθητή να φεύγει πριν χτυπήσει το κουδούνι, είπε σε δύο συμμαθητές του να τον σταματήσουν. Τα παιδιά σηκώθηκαν, τον τράβηξαν από την τσάντα κι αυτό ήταν όλο. Ούτε εκδορές, ούτε μώλωπες, ούτε βλακείες τέτοιες. Ο συνάδελφος δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και έπεσαν όλοι να τον κατασπαράξουν» είπε στη Ζούγκλα ο εκπαιδευτικός Δ.Ρ. για το περιστατικό.

«200 πήγαμε σήμερα στο Πρωτοδικείο. Όλοι κάναμε λάθος; Είναι σας λέω παρατραβηγμένη η ιστορία. Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα του πατέρα του παιδιού» κατέληξε ο συνάδελφος του κατηγορούμενου δασκάλου.

Η ιστορία ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας, όταν ένας 8χρονος μαθητής πήγε να βγει από την αίθουσα πριν χτυπήσει το κουδούνι, με αποτέλεσμα ο δάσκαλος να ζητήσει από τους συμμαθητές του να τον… τιμωρήσουν. Τότε εκείνοι άρχισαν να τον χαστουκίζουν. Ωστόσο, έξω από τα δικαστήρια σήμερα ακούστηκε και μια δεύτερη εκδοχή, η οποία κατά κάποιο τρόπο «αθωώνει» εν μέρει τον εκπαιδευτικό.

Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγές:

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις