ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Βόμβα» Λοβέρδου για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα

«Βόμβα» Λοβέρδου για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα


«Απειλεί» ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος με ανατροπές βασικών μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η επιμονή του να αυξηθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα επανατοποθετούν, χθες ο υπουργός Παιδείας άνοιξε «παράθυρο» για αλλαγές στο πεδίο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει από το επόμενο σχολικό έτος. «Η κείμενη νομοθεσία θα είναι οδηγός μας και εάν χρειαστούν αλλαγές προς το καλύτερο αυτές θα γίνουν» δήλωσε στους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Για το θέμα εκφράζονται οξύτατες αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, καθώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα συνδέονται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.


Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων που εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά φέτος, στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου οι οποίες θα μετράνε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας ότι «είχε καταιγισμό διαμαρτυριών» πριν καν αναλάβει το υπουργείο.


Επίσης, δεν υπέγραψε την απόφαση του προκατόχου του για επιμήκυνση του σχολικού έτους, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να πάρει θέση για το ζήτημα δεκάδων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων που είχε αφήσει στο συρτάρι ο κ. Αρβανιτόπουλος.


Χαρά Καλημέρη


Πηγή
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις