Στέργιος Νότας  D.P.Mgr
Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Δ. Καρλαύτης


    Σοφία Κουκουβίνου Msc
  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ - CD http://www.autismhellas.gr/faq/index.html

  • Σχολικός εκφοβισμός και ΔΑΦ

Μια πλήρης ενημερωτική σειρά για το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Παρουσίαση με στοιχεία για το πρόβλημα, Οδηγό για γονείς, Οδηγό για εκπαιδευτικούς και Οδηγό για μαθητές. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΩ:
Γιώτα Ζεργιώτη
 Διερμηνέας ΕΝΓ: Γ. Καλλιμάνη
             Βιβλία της NAS στα ελληνικά από την Αυτισμός - Άσπεργκερ Ελλάς

Τα παρακάτω βιβλία έχουν μεταφραστεί από την  ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ με αποκλειστική άδεια από τη NATIONAL AUTISTIC SOCIETY (NAS).
1. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΔΑΦ
Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο απευθύνεται σε παιδιά με Διαταραχή
Γραμματεία-Μέλη ΕΠΟΜΕ
Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Περιέχει πληροφορίες για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τι μπορείς να κάνεις αν κάποιος σε εκφοβίζει και πως θα βρείς υποστήριξη.
2. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
Διερμηνέας ΕΝΓ: Δ. Παπαμιχαήλ
Μ.Καμπούρογλου
Εάν εργάζεσθε σε σχολείο, τυπικό ή ειδικό, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσετε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) διατρέχουν ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα εκφοβισμού. Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το γιατί και θα σας δώσει στρατηγικές και ιδέες για την προώθηση της κατανόησης της ΔΑΦ ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, την αντιμετώπιση και μείωση των περιστατικών εκφοβισμού και την υποστήριξη των μαθητών με ΔΑΦ που εκφοβίζονται.
 3. ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΔΑΦ
Μ. Βακαλοπούλου
Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο αυτο-υποστήριξης δημιουργήθηκε από μία ομάδα ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μπορείς να το συμπληρώσεις είτε μόνος σου είτε μαζί με ένα άτομο της επιλογής σου. Ο σκοπός αυτού του φυλλαδίου είναι να σε βοηθήσει να εκφράσεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου στους ανθρώπους που συναντάς, συμπληρώνοντας το κατάλληλο κεφάλαιο και παίρνοντάς το μαζί σου στην αντίστοιχη συνάντηση.

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις