Ο γνωστός τυφλός γλύπτης Πέτρος Ρουκουτάκης άφησε την τελευταία του πνοή, το Σάββατο (8/8/2015) σε ηλικία 62 ετών, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Ωραίος άνθρωπος! Μεγάλος καλλιτέχνης!
Ο Πέτρος Ρουκουτάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.  Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Δοξιάδη και αργότερα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. Είχε μια σταθερή όσο και αμετακίνητη πορεία στο χώρο που επέλεξε, αυτόν δηλαδή της τέχνης, η οποία συνεχίστηκε και μετά τα 28 του χρόνια, όταν έχασε την όρασή του λόγω νεανικού διαβήτη.
Ζωγράφος και καθηγητής Καλλιτεχνικών μέχρι τότε, μετά την απώλεια της όρασής του ο Πέτρος Ρουκουτάκης παρέμεινε δημιουργός αλλά, κατ΄ ανάγκην πλέον, σε άλλο εικαστικό πεδίο: ασχολήθηκε συστηματικά με τη γλυπτική, όπου και έκανε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην  Ελλάδα όσο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Έργα του κοσμούν το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών Ελλάδος και την πλατεία στου Φιλοπάππου.
Από το 1982 και για αρκετά χρόνια δίδαξε Γλυπτική στους τυφλούς μαθητές του Κ.Ε.Α.Τ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) Καλλιθέας, ενώ το 1991 δημιούργησε το Εργαστήρι Γλυπτικής Κεραμικής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.
Για την προσφορά του στη Γλυπτική αλλά και για το εκπαιδευτικό του έργο στην τέχνη έχει κατ’ επανάληψη τιμηθεί από πολλούς οργανισμούς και Ιδρύματα. Το 1994 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Λέων Λεμός», ενώ το 2005 βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (11 Αυγούστου 2015) στον Κεφαλά Χανιών.
Ανάρτηση www.chiourea.gr  στο Προβλήματα Όρασης - Ενημέρωση-Επικαιρότητα

 Διαβάστε επίσης:

·    Δικαιώματα και προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα Όρασης  Άγκαθα Καρρά 27-4-2020

·    Βοηθώντας νέους με προβλήματα όρασης να χτίσουν το μέλλον τους 2-7-2019

·    Η μοναδική ορχήστρα τυφλών γυναικών «Φως και Ελπίδα» 12-3-2019

·    Ομάδα τυφλών Αθηναίων αλλάζει τα καταστήματα της πόλης 27-2-2019

·    Κείμενο και VIDEO - Διεκδικώντας το φως: Ο αγώνας των τυφλών τη δεκαετία του '70 18-5-2016

·    Ποια είναι τα προβλήματα όρασης στα μικρά παιδιά 6-2-2016

·    Μουσική ιδιοφυία: Τυφλός με αυτισμό, που δεν μπορεί να μετρήσει ούτε έως το 3, παίζει στο πιάνο ΟΛΑ τα τραγούδια του κόσμου! VIDEO 3-11-2015

·    Δε χρειάζεται να βλέπεις για να κοιτάζεις ψηλά. Παρασκευή Κουτσαΐδη, τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη αρίστευσε στις εξετάσεις! Ράνια Χιουρέα 26-9-2015

·   Nίκος Αποστολίδης. Ένας παίκτης του Greek Idol. Παράδειγμα προς μίμηση! Δρ Ράνια Χιουρέα 15-3-2010
Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις