Μουσική ιδιοφυία: Τυφλός με αυτισμό,
που δεν μπορεί να μετρήσει ούτε έως το 3,
παίζει στο πιάνο ΟΛΑ τα τραγούδια του κόσμου!


Η απίστευτη δύναμη του ανθρώπινου εγκεφάλου  Ο Derek Paravicini, αυτιστικός, τυφλός, με νοητική καθυστέρηση, είναι μια ιδιοφυΐα στο πιάνο. Μπορεί να παίξει οτιδήποτε ακούσει μία και μόνο φορά.

Ο Ντέρεκ γεννήθηκε το 1979, τρεισήμισι μήνες πρόωρα και ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια. Στο διάστημα που βρισκόταν στη θερμοκοιτίδα στο νοσοκομείο, πέθανε κλινικά τρεις φορές. Τελικά επέζησε ως εκ θαύματος, ενώ η δίδυμη αδερφή του δεν τα κατάφερε. Ωστόσο η  προωρότητα είχε άσχημες επιπτώσεις στον εγκέφαλό του. Είναι αυτιστικός, δεν μπορεί ξεχωρίσει το αριστερά από το δεξιά, δεν τα καταφέρνει να μετρήσει ως το 10 και δεν  μπορεί να δείξει 3 δάχτυλα, ενώ  η όρασή του καταστράφηκε από υπερβολική δόση οξυγόνου, με αποτέλεσμα να μείνει εντελώς τυφλός. Εντούτοις,  παρά τις σοβαρές αναπηρίες του, έχει απίστευτα αυξημένη την αίσθηση της ακοής και είναι μια μουσική ιδιοφυΐα.

Η έμφυτη κλίση του στη μουσική και το ταλέντο του στο πιάνο, αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν οι γονείς του πήγαν το μικρούλη Ντέρεκ για πρώτη φορά σε ειδικό σχολείο τυφλών και άκουσε ξαφνικά από μακριά  ένα πιάνο. Έτρεξε τότε στο δωμάτιο μουσικής, όπου έκανε μάθημα ο μελλοντικός του δάσκαλος Adam Ockelford. Ο μικρός Ντέρεκ ακούμπησε τα δαχτυλάκια του στα πλήκτρα του πιάνου και άρχισε να παίζει...  Από εκείνη τη στιγμή ήξερε ότι το πιάνο είναι ό,τι του χρειάζεται για να νιώσει ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος στη ζωή του. Ο δάσκαλος της μουσικής, μετά την πρώτη έκπληξη, κατάλαβε αμέσως ότι είχε μπροστά του μια μουσική ιδιοφυία και συνειδητοποίησε γρήγορα πόσο ταλαντούχο είναι το μυαλό του. Γι’ αυτό ζήτησε από τον πατέρα του παιδιού να αναλάβει τη μουσική του εκπαίδευση.  Με καθημερινά μαθήματα από τον Adam Ockelford, ο μικρός έμαθε τελικά πώς να παίζει πιάνο σωστά.

Ο Ντέρεκ έχει τη σπάνια ικανότητα να μπορεί να παίζει οποιοδήποτε τραγούδι ακούσει μία και μόνο φορά, ενώ το πολύπλοκο μυαλό του λειτουργεί σαν μουσική βιβλιοθήκη που μπορεί να αποθηκεύσει άπειρα τραγούδια.

Έχοντας την ικανότητα να χρησιμοποιεί το 100% της δύναμης του μυαλού του, ενώ παράλληλα είναι υπέρ αφοσιωμένος στη μουσική του, ο Ντέρεκ έδειξε σε όλους ότι είναι ένας από τους καλύτερους μουσικούς πιθανότατα στην ιστορία του κόσμου και ένα ξεχωριστό πλάσμα!!!

Ο Ντέρεκ παίζει στο πιάνο και τραγουδάει το "Mamma Mia" μαζί με τις Σουηδέζες φοιτήτριες Emma, Ebba, Emma, Gabriela και Elin.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις