Σύνδρομο Tourette: Τα... τικ κάνουν
τον καλό τερματοφύλακα


 Μπορεί να μην κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στο Βέλγιο, όμως οι επιδόσεις του Tim Howard, του goalkeeper της Εθνικής των ΗΠΑ, υπήρξαν από τα highlights του Μουντιάλ 2014!
Το μυστικό του φοβερού τερματοφύλακα; Πάσχει από το σύνδρομο Tourette (Τουρέτ).
Όσοι πάσχουν από το σύνδρομο αυτό, έχουν συνήθως πολλά κινησιολογικά αλλά και φωνητικά τικ.
Όπως λέει ο ίδιος, αυτή του ακριβώς η πάθηση τον έκανε καλύτερο αθλητή και τελικά τερματοφύλακα. «Στα 18 - 19 μου χρόνια συνειδητοποίησα ότι είμαι ταχύτερος από άλλους σε κάποιες κινήσεις και αυτά τα αντανακλαστικά μου οφείλονταν στη διαταραχή μου» είχε πει ο Howard στο γερμανικό Spiegel το 2013.
Έρευνες έχουν όντως αποδείξει ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο Τουρέτ είναι «εξαιρετικά καλοί στο να ελέγχουν τις εκούσιες κινήσεις τους» και μάλιστα η ενασχόληση με τα σπορ μειώνει τα τικ.
Όπως είχε περιγράψει ο ίδιος ο Howard «Μόλις τα πράγματα σοβαρεύουν μπροστά από το τέρμα, δεν έχω καμία σύσπαση, οι μύες μου με υπακούν απόλυτα τότε».

Πηγή: http://www.news.gr/athlhtika 02/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις