Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν των ΗΠΑ δημιούργησαν το πρώτο τάμπλετ για τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση.
Η συσκευή είναι σε θέση να εμφανίζει τα κείμενα σε ανάγλυφες κουκίδες στη γραφή Braille, έτσι ώστε να μπορούν να διαβαστούν με την αφή.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το τάμπλετ αυτό θα επιτρέπει την εμφάνιση ολόκληρων σελίδων κειμένου, καθώς επίσης και ανάγλυφων γραφημάτων και σχημάτων, ενώ οι ηλεκτρονικές οθόνες Braille (ανανεούμενοι ιμάντες) που ήδη χρησιμοποιούνται σήμερα, περιορίζονται μόνο στο να εμφανίζουν συνήθως μία-μία σειρά κειμένου. 


 


 http://www.dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις