Ποιος είπε ότι μένοντας στην πόλη το καλοκαίρι οι μέρες δεν μπορούν να είναι δροσιστικές;
Τα τσουχτερά εισιτήρια δεν αποτελούν πλέον τροχοπέδη μιας και η Αττική διαθέτει μικρούς δροσιστικούς παράδεισους τελείως δωρεάν.
Δείτε τις 21 καλύτερες δωρεάν παραλίες της Αττικής που επιβεβαιώνουν πως μπορούμε να περάσουμε καλά και δροσερά και στην πόλη.
1)   Άγιος Νικόλαος και ΜεγΑλο ΚαβοΥρι

Εξαιρετική αντίθεση το γαλάζιο των νερών με το πράσινο του κολπίσκου

ΚαβοΥρι
Λίγο πριν τη Βουλιαγμένη και γύρω στα 15 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, συναντάμε τη μικρή χερσόνησο Καβούρι. Συγκεκριμένα, ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο πολύ καλές επιλογές, με όμορφη αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Εξαιρετική η αντίθεση που κάνει το γαλάζιο των νερών της με το πράσινο του κολπίσκου που την περιβάλλει.
Πολύ κοντά στις παραλίες αυτές θα βρείτε ταβέρνες και μαγαζιά απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό.
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το Σούνιο, ακολουθείτε την πρώτη πινακίδα για Καβούρι και μπαίνετε στην οδό Ηλίου. Στη συνέχεια και λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι αποτελεί άλλη μία όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.
2)   Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Περιζήτη με βαθυγάλαζα νερά
Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Βρισκόμαστε σχεδόν 20 χλμ από το κέντρο της Αθήνας όπου συναντάμε την περιοχή Λιμανάκια, στο δρόμο προς Βάρκιζα. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.
Δεν αποκλείεται κάποια Σαββατοκύριακα να μη βρείτε και πολλά ελεύθερα σημεία πάνω στα βραχάκια για να απλώσετε ακόμα και την πετσέτα σας, όμως αν τα επιλέξετε τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, θα απολαύσετε τα βαθυγάλαζα νερά τους.
3)   Λουμπάρδα, ΚορωπΙ

Θάλασσα πεντακάθαρη και περιβάλλον όμορφο και ήρεμο

Παραλία Λουμπάρδας Κορωπίου

Η μεγάλη αυτή παραλία, βρίσκεται στη λεωφόρο Σουνίου, 27 χλμ. από την Αθήνα, σε έναν κόλπο προστατευμένο από τον αέρα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της, αλλά η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και το περιβάλλον όμορφο και ήρεμο. Βρίσκεται κοντά στη Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Εδώ, θα συναντήσετε και οργανωμένο beach bar.
4)  Πεύκο, ΛαγονΗσι
Παραλία χωρίς πολυτέλειες
 Πεύκο, Λαγονήσι
Λίγο μετά το Grand Resort Lagonissi στο Λαγονήσι, στο 41ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου,  βρίσκεται μία παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους αποφεύγουν καθετί... οργανωμένο. Μέχρι πριν μερικά χρόνια παρέμενε μυστικό για λίγους. Τώρα πια έχει γίνει γνωστή με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν και ψάθινες ομπρέλες. Μια πολύ ωραία θάλασσα, καθαρά νερά, και η μόνη πολυτέλεια είναι μία καντίνα, η οποία διαθέτει τα εντελώς απαραίτητα.
  5) Άγιος Νικόλαος, ΑνΑβυσσος
 Εκπληκτική θάλασσα
Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Από τις καλύτερες επιλογές με μια εκπληκτική θάλασσα. Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με με ένα νησάκι, πάνω στο οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο γι' αυτό θα πρέπει να μπείτε στον παράδρομο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και να κάνετε δεξιά στο τελευταίο στενό πριν ξαναβγείτε στη Λ. Σουνίου.
  6) Λεγραινά  

Πανέμορφη παραλία, πολύ καθαρά νερά 


Λεγραινά
Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με πολύ καθαρά νερά, ενώ δεξιά κι αριστερά της, υπάρχουν μικρά κολπάκια. Φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα από την καντίνα που βρίσκεται εκεί. Απέναντι ακριβώς, υπάρχουν σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στην πρώτη παραλία.
  7) Μαύρο Λιθάρι, ΣΑΡΩΝΙΔΑ
  Εξαιρετική αμμουδιά
Μαύρο Λιθάρι, ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χλμ. της Λεωφ. Σουνίου και, παρά το γεγονός ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει αρκετό ελεύθερο χώρο για εκείνους που δεν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα. Μια εξαιρετική αμμουδιά περιμένει όποιον την επισκεφθεί.
 8) Θυμάρι, ΣοΥνιο
Κολπίσκος με βότσαλο και πλαζ με αμμουδιά
Θυμάρι, ΣοΥνιο
Στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου θα συναντήσετε μια πολύ αγαπητή παραλία για όσους δεν ενδιαφέρονται για τις οργανωμένες και ακριβοπληρωμένες καταστάσεις. Τη βρίσκετε λίγο μετά τα ταβερνάκια της Παλαιάς Φώκαιας, ελάχιστα μέτρα από την πινακίδα που γράφει «Θυμάρι» γι' αυτό λίγο πριν φτάσετε, καλό είναι να είστε προσεκτικοί γιατί το δρομάκι της εισόδου δεν είναι ευδιάκριτο και αν το περάσετε θα πρέπει να κάνετε αναστροφή στη Λεωφόρο Σουνίου.
Θυμάρι, ΣοΥνιο
Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο από τη μία και σε μια μεγαλύτερη αμμουδιά από την άλλη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα αλλά μια προσοχή χρειάζεται για τα βραχάκια μέσα στο νερό.
 9) Κακιά Θάλασσα, ΚερατΕα
Ένας «παράδεισος», 1 ώρα από την Αθήνα
Κακιά Θάλασσα, Κερατέα
Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας, 52 χιλιόμετρα ή περίπου μία ώρα οδήγησης από το κέντρο της Αθήνας.
Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, από μια μικρή χερσόνησο με ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αγιο Παντελεήμονα. Στο πρώτο και μικρότερο, εκτός από άμμο, υπάρχουν και αρκετές πέτρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο έχει περισσότερο κόσμο, έχει άμμο και μικρότερες πέτρες, ενώ μέσα στη θάλασσα εκτός από κάποιες πέτρες στην αρχή, πιο μέσα υπάρχει αρκετή άμμος.
Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Δεν θα πληρώσετε όμως εισιτήριο για να μπείτε, ούτε θα υποχρεωθείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρα αν δεν θέλετε.  Ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε πως όταν φυσάει βοριάς είναι απροστάτευτη και δεν προτιμάται από τους λουόμενους.
 10) Σέσι, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Ιδιαίτερα δημοφιλής
Σέσι, Γραμματικό
Κάποτε έφτανες στην παραλία και ήσουν μόνος. Τώρα πια τα αλμυρίκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, τα καθαρά νερά, το ψιλό βοτσαλάκι και η άμμος έχουν κάνει το Σέσι... κτήμα πολλών. Τα Σαββατοκύριακα η παραλία έχει αρκετό κόσμο. Επίσης, διαθέτει μια καλή ταβέρνα κοντά της.
Αφού διασχίσετε 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε άλλα 8 βατού χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό (βορειοανατολικά).
11) Δικαστικά, ΜαραθΩναΣ
καθαρά νερά για τολμηρούς κολυμβητές
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΜαραθΩναΣ
Κοντά στο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα, βρίσκεται αυτή η μικρή βραχώδης παραλία, μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχοινιά (Μαραθώνα) και σε απόσταση 43 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει καθαρά νερά για τολμηρούς κολυμβητές, καθώς είναι γεμάτη βράχια και δεν είναι οργανωμένη.
12) Ζούμπερι, ΝΕα ΜΑκρη
Ζουμπερι, νεα μακρη
Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό.
13) Άγιος Νικόλαος, ΛοΥτσα
αγιος Νικολαος, Λουτσα
Από την Μαραθώνος στρίβετε δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης και σε 6 χλμ. θα βρείτε την παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία μαζεύει αρκετό κόσμο. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά θα βρείτε ένα καφέ για τα απαραίτητα.
  14) Κόκκινο Λιμανάκι, ΡαφΗνα
από τις πιο γνωστές παραλίες
Κοκκινο Λιμανακι, Ραφηνα
Βόρεια της Ραφήνας, βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, το Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και μπορείτε από εκεί να πάτε εύκολα στη Ραφήνα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Χρειάζεται προσοχή για να την βρείτε, γιατί δεν φαίνεται από τον δρόμο.

 
15) Μπλε Λιμανάκι, ΡαφΗνα
Πεντακάθαρα νερά για λίγους και εκλεκτούς
Μπλε Λιμανάκι, ΡαφΗνα
Όχι και τόσο γνωστό όσο το γειτονικό του... κόκκινο λιμανάκι, εφόσον για να το ανακαλύψει κανείς πρέπει να το αναζητήσει στα... βράχια της Ραφήνας. Αισθητικά, με την πρώτη ματιά, μπορεί να μη σας κερδίσει καθώς μία τσιμεντένια προβλήτα με ξύλινες ομπρέλες κυριαρχεί στον χώρο αλλά τα πεντακάθαρα νερά του στα οποία βουτάτε από ψηλά θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά. Δίπλα στην προβλήτα υπάρχει μια λιλιπούτεια βοτσαλωτή παραλία, η οποία χωρά λίγους κι εκλεκτούς.
Το Μπλε Λιμανάκι το βρίσκετε στρίβοντας αριστερά στο τέρμα του κεντρικού δρόμου της Ραφήνας και ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή, πριν από το Κόκκινο Λιμανάκι.
  16) Μαρίκες, ΡαφΗνα
Μαρικες, ΡαφΗνα
Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.
  17) ΣχοινιΑς  


H μεγαλύτερη ίσως παραλία της Αττικής
ΣχοινιΑς
Η παραλία του Σχοινιά είναι ίσως η μεγαλύτερη της Αττικής. Η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη σε υπερβολικό, για πολλούς, βαθμό. Όποιος όμως έχει την υπομονή να οδηγήσει λίγο περισσότερο στους κακούς δρόμους της περιοχής για να φτάσει στο τέρμα της παραλίας, θα αποζημιωθεί με το παραπάνω.
 18) Πορτο Γερμενο

Πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο


Πορτο Γερμενο
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.
19) Ερωτοσπηλιά, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Πανέμορφη με εξωτικές σπηλιές
Ερωτοσπηλιά, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, πανέμορφη με τις εξωτικές σπηλιές της και τα διάφανα νερά, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη.
 Συνήθως τα Σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο... Τις υπόλοιπες μέρες, όμως, όποιος την επισκεφθεί θα απολαύσει θάλασσα αλλά και χαλάρωση.
Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να φτάσετε ως το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και να στρίψετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας.
Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.
  20) Χαμολιά, Πορτο ΡΑφτη
Ερωτοσπηλια, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Είναι μία αμμουδερή παραλία, από τις πιο δημοφιλείς, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, αλλά εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα.
  21) Ψάθα
Ψάθα
Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν επιλογές σε καφέ και ταβέρνες. Επίσης μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.
Επιμέλεια ανάρτησης chiourea.gr  
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις