Επιτέλους το βρήκα ... βρήκα την ανάρτηση  με την οποία ξεκίνησαν όλα .... 14 Οκτωβρίου 2015, λίγους μήνες μετά τη γνωμάτευση του Αλέξανδρου, ''διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή με αποτέλεσμα ήπιου βαθμού δυσκολίες σε επικοινωνία, κοινωνικότητα και συμπεριφορά'', και ευρισκόμενη σε παροξυσμό αναζήτησης σχετικών πληροφοριών (βιβλία, διαδίκτυο) βλέπω αυτή την ζωγραφιά .....
Συχνά επισκεπτόμουν την ιστοσελίδα της Συμβούλου Ειδικής Αγωγής κας Ράνιας Χιουρέα που μου συνέστησε ο αδερφός μου (δάσκαλος ειδικής αγωγής) για να βρω χρήσιμες πληροφορίες !!!! Εκείνη τη μέρα γνώρισα και την Μαίρη Κασαμπαλάκου (δημιουργό της ζωγραφιάς)!!! Αργότερα έμαθα πως η ίδια ζωγραφιά ήταν η αφορμή να γεννηθεί το βιβλίο ''Ο Αυγερινός'', με την παρότρυνση της κας Χιουρέα!!!!!
Στην εικόνα ''είδα'' τον γιο μου κι εμένα σε μια παιδική χαρά, να είμαστε λίγο αλλόκοτοι αλλά ταυτόχρονα χαρούμενοι ... ο μικρός πετά (στον κόσμο του) κρατώντας ένα μπαλόνι και η μαμά πετά λίγο μαζί του αλλά προσπαθεί να κρατά και επαφή με το έδαφος!!! Αυτό που πραγματικά γίνεται όταν είσαι γονιός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού .... μαθαίνεις εσύ τον τρόπο που σκέπτεται και σιγά σιγά του δείχνεις και το δικό σου...!!!
Αυτή η ζωγραφιά λοιπόν έγινε λέξεις, πήρε χρώματα, έγινε βιβλίο, έσμιξε ανθρώπους, δίνει ανακούφιση στα παιδιά, θα ταξιδέψει στα σχολεία, αφού συμπεριλαμβάνεται επίσημα πια στην κατάσταση με τα προτεινόμενα βιβλία από το υπουργείο παιδείας και συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα! Για μένα ήταν αφορμή να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους, μια μαμά που καταλαβαίνω και με καταλαβαίνει, γυναίκες που θαυμάζω απεριόριστα και φυσικά τον υπέροχο Άγγελο Αυγερινό !!!! Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!
Νίκη Μακρή (μαμά του Αλέξανδρου)
«Η Νίκη Μακρή, που γνωριστήκαμε μέσω facebook από την Ράνια Χιουρέα, ήρθε στο Περιστέρι όλο συγκίνηση και μου έφερε το πιο ωραίο χειροπιαστό δώρο, εκτός από την αγκαλιά της. Ένα μπλουζάκι, με ένα σκίτσο με ένα αγοράκι να πετάει με το ολακαίνουργιο γυαλιστερό του μπαλόνι, την μαμά του να φεύγει από το έδαφος για να τον φτάσει, όμως οι μεγάλοι όπως είπαμε... δεν πετούν και ένα κειμενάκι ο "Α"». Μαίρη Κασαμπαλάκου
«Σκέφτομαι τώρα πως αν γνώριζα πως θα συναντήσω την κα Ράνια Χιουρέα στην παρουσίαση του Αυγερινού, θα έφτιαχνα κι ενα τρίτο μπλουζάκι !!!!!!!!!!!!!!!!» Νίκη Μακρή     
Αναρτήθηκε από chiourea.gr στο  ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ - Αυτισμός-Asperger
Διαβάστε επίσης:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις