Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των Δημοτικών Σχολείων και της εύρυθμης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στο σύνολο των Διευθύνσεων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας εγκύκλιο για τον καλύτερο προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. 
Για πρώτη φορά αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στα Ολοήμερα Δημοτικά και οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών, ενώ εγγράφονται χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών παιδιά οικογενειών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.).
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οδηγίες για τα ωρολόγια προγράμματα, την κατανομή τμημάτων, επιμορφωτικές δράσεις, αντισταθμιστικούς - υποστηρικτικούς θεσμούς, έντυπα και διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις