💙💙💙💙💙"Αγαπώντας τον αυτισμό" 💙💙💙💙💙
Ένα βιβλίο από την αγαπημένη Μαίρη Κασαμπαλάκου!!!Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο από τις εκδόσεις Θύρα. Συγγραφέας του είναι η Μαρία Κασαμπαλάκου, που πρωτογνωρίσαμε μέσα από το παιδικό βιβλίο «Ο Αυγερινός- Μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη».
Το «Αγαπώντας τον αυτισμό» απευθύνεται στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και μας ανοίγει ένα  παράθυρο στην καθημερινότητα αυτής της δυναμικής αλλά και τόσο τρυφερής αγωνίστριας μητέρας.
Η Μαρία Κασαμπαλάκου έγραψε 204 σελίδες γεμάτες αγάπη για το αυτιστικό παιδί της, στολισμένες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή τους, τις περιπέτειές τους και τα πρώτα βήματα του μικρού πάνω στον πάγο, που θα αγαπήσει, ακολουθώντας τον αθλητή πατέρα του, μέχρι τα ταξίδια στην έρημο, αλλά και στα βουνά της Ινδίας. Μια ζωή γεμάτη εμπειρίες, που λίγα παιδιά τις έχουν ζήσει, με στόχο να σπάσει το φράγμα της επικοινωνίας και να προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα και εναύσματα για να έρθει σε επαφή με τους άλλους.
Στο τέλος του βιβλίου μια έκπληξη: επιστολές ύμνοι στη μητρότητα από άλλες μανούλες που έχουν παιδιά στο αυτιστικό φάσμα…
Με επίλογο μια όμορφη ποιητική συλλογή, το βιβλίο έρχεται να μας συγκινήσει βαθιά και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον άγνωστο που λέγεται «Αυτισμός».
Κυκλοφορεί από τις νέες εκδόσεις Θύρα των οποίων την κεντρική διάθεσή έχουν οι εκδόσεις Σταμούλη.
"Νάνι, το μωρό μου,
το χιλιάκριβό μου,
σώπασε όλη η φύση
μην μου το ξυπνήσει..."
σιγοτραγουδούσε η Μαρία χαϊδεύοντας τη φουσκωμένη της κοιλιά.
"Εσένα δεν θα σε χάσω" σκεπτόταν πονώντας ακόμη για τον χαμό τού ενός από τα δίδυμα, που είχε αρχικά στην κοιλιά της. Κι έπλαθε όνειρα. Δεν ήξερε πως το παιδί της θα το 'χε μα και θα το 'ψαχνε πολύ καιρό.
Ότι αυτό το παιδί θα άκουγε περισσότερο τη φωνή του Θεού από τη δική της. Ότι θα πονούσε τόσο πολύ. Ότι θα ξαναγεννιόταν, θα βελτιωνόταν, θα ταπεινωνόταν τόσο ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει επιτέλους με την ψυχή της, με το αυτιστικό παιδί της.
- Καλησπέρα σας. Έχουμε τα αποτελέσματα του παιδιού;
- Κυρία Κασαμπαλάκου, γνωρίζετε τι θα πει Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή;
- Κυρία Γιαννοπούλου, φοβάστε να μου πείτε τη λέξη;
- Κυρία Κασαμπαλάκου...
- Αυτισμός... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Περιεχόμενα
Πρόλογος
Η προσπάθεια
Η εγκυμοσύνη
Η άφιξή σου
Παλινδρόμηση
Αφύπνιση
Πρώτη φορά στο σχολείο
Ειδική αγωγή και λογοθεραπείες: ένας αέναος κύκλος
Κοινωνικοποίηση
Επαναλαμβανόμενα ταξίδια
Σκέψεις
Φίλοι
Δεξιότητες μα και αδεξιότητες
Φόβος
Θυμός
Το μεγάλο σχολείο
Ο Αυγερινός
Σήμερα
Σκόρπια λόγια στο τέλος μιας μέρας
Ευχαριστίες
Η Μαρία Κασαμπαλάκου-Φιωτάκη γεννήθηκε ως μητέρα την 27η Σεπτεμβρίου του 2006. Είναι παντρεμένη από το 2003 με τον Γιώργο Φιωτάκη, τερματοφύλακα της εθνικής ομάδος χόκεϋ στον πάγο με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Ο Ευάγγελος-Αυγερινός, ο γιος τους, είναι ένα πολύ λειτουργικό, στο φάσμα του αυτισμού παιδί.
Μέσα από την πορεία του μεγαλώματός του η Μαρία εντρύφησε στην ειδική αγωγή και το ενδιαφέρον της επεκτάθηκε σε όλα τα παιδιά ΑΜΕΑ. Οι συγκινητικές της εμπειρίες έδωσαν τον Αυγερινό, το πρώτο της βιβλίο, και αποφασισμένη να επικοινωνήσει με όλες τις μητέρες ΑΜΕΑ της Ελλάδος, έφτιαξε την ομώνυμη με το βιβλίο διαδικτυακή ομάδα «Ο Αυγερινός. Xώρος συζήτησης για την διαφορετικότητα και τον Αυτισμό».
Η Μαρία Κασαμπαλάκου έχει παρουσιάσει τον Αυγερινό σε πάνω από είκοσι διαφορετικά μέρη. Έχει κληθεί ως κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες Συμβούλων Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ΚΕΔΔΥ, σχολείων, σε βιωματικά εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς και κάνει ψυχική στήριξη γονέων με παιδιά στον αυτισμό πανελληνίως, που τώρα βιώνουν την αρχή του μονoδρόμου του αυτιστικού φάσματος.
Η Μαρία Κασαμπαλάκου, η αγαπημένη μας Μαίρη, στο πρώτο της βιβλίο ήρθε μόνη. Στο δεύτερο κρατάει από το χέρι της, πολύχρωμο γαϊτάνι, κι άλλες, υπέροχες μανούλες, που έρχονται να πουν πως «είμαστε πολλές και στηρίζουμε η μία την άλλη».Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις