Αύριο Πέμπτη 10-10-2019, συνάντηση όλων των Σχολικών Συμβούλων στο Μοσχάτο.
Έντονη κινητικότητα επικρατεί αυτές τις ημέρες στο χώρο των Σχολικών Συμβούλων, γεγονός που οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο  καταργημένος, από την προηγούμενη Κυβέρνηση,θεσμός “ανασταίνεται”, μετά και το “πράσινο φως” της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να επισπευσθεί η προετοιμασία των σχετικών διατάξεων επαναφοράς του θεσμού με νέο ρόλο και νέο καθηκοντολόγιο.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι όλης της χώρας, με πρωτοβουλία της ΠΕΣΣ, συνέρχονται αύριο Πέμπτη 10-10-2019 στο Μοσχάτο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου το προεδρείο:
Α. Θα ενημερώσει τα μέλη για το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση με τη Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη,
Β. Θα εισηγηθεί σειρά επόμενων πρωτοβουλιών.
Γ. Θα γίνει ενημέρωση σχετικά  με τη συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 17 Οκτωβρίου.
Στην αυριανή συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων θα γίνει επίσης    Επικαιροποίηση του Μητρώου Μελών της ΠΕΣΣ.

Προτάσεις για το νέο θεσμό του Σχολικού Συμβούλου ζήτησε η Ν. Κεραμέως από την ΠΕΣΣ
Η επαναφορά του Θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με νέο ρόλο και νέο καθηκοντολόγιο, «μονοπώλησε» την προχθεσινή 60λεπτη συνάντηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως με το ΔΣ της  Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.).
Η Ν. Κεραμέως ζήτησε να πληροφορηθεί για την ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής της ΠΕΣΣ κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις δομές εκπαίδευσης.
Παράλληλα έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα "αδύνατα" σημεία του θεσμού όπως λειτουργούσε πριν την κατάργηση του από τον πρώην υπουργό Παιδείας.
Η υπουργός Παιδείας  επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Διαβεβαίωσε επίσης  το ΔΣ ότι η Π.Ε.Σ.Σ. θα είναι συνομιλητής του υπουργείου  και ζήτησε την άμεση κατάθεση σχετικού υπομνήματος:
α. για το νέο πλαίσιο υποστηρικτικών δομών,
β.τη δημιουργία συστήματος επιμόρφωσης καθώς και
γ. για το πλαίσιο επιλογής στελεχών.
Η Π.Ε.Σ.Σ. εξέφρασε προς την πολιτική ηγεσία την ευαρέσκειά της και ανταποκρινόμενη στη βούληση για άμεση και ουσιαστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο ν.4547/2018 στην εποπτεία, στήριξη και καθοδήγηση στην Εκπαίδευση, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών σχετικές προτάσεις, συνδράμοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου αξιοκρατικού πλαισίου προς όφελος της Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ΠΕΣΣ  η  συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν και η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Α. Γκίκα,  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Δημοσίευση: 09/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις