Μια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης με τον νεαρό computer scientist Πέτρο Ψύλλο, που μπήκε στη λίστα «30 Under 30» του περιοδικού Forbes για το πρότζεκτ «MATIA».
Ο Πέτρος γεννήθηκε και έζησε στο Θολοποτάμι της Χίου μέχρι την ηλικία των 6, όταν και μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Μπιάλιστοκ της βορειοανατολικής Πολωνίας, την πατρίδα της μητέρας του. Όταν τελείωσε το σχολείο, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Μπιάλιστοκ και σήμερα εργάζεται σ’ αυτό πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, τα κοινωνικά ρομπότ, την αλληλεπίδραση μέσω υπολογιστή, την υγεία και τους virtual assistants.

Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τα συστήματα ανάλυσης εικόνας και ήχου.

Η τεχνολογία του που μπορεί να φορεθεί, επιτρέπει στους τυφλούς ανθρώπους να ερμηνεύσουν το περιβάλλον τους μέσω ηχητικών μηνυμάτων.
Δημιούργησε την “ΜΑΤΙΑ”, μια φορητή συσκευή που συνδέεται με τη μέση ή τον αυχένα ενός ανθρώπου με πάνω από 14 αισθητήρες, και παρέχει περιγραφές ενός περιβάλλοντος με τη χρήση λέξεων και μουσικής. Η συσκευή συνδέεται με ένα έξυπνο τηλέφωνο, το οποίο επεξεργάζεται τα δεδομένα, και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους τύπους των εμποδίων και τις θέσεις τους, για παράδειγμα, “υπάρχει ένα ποδήλατο στα 2 μέτρα μπροστά σας.”

Αυτή η συσκευή δεν είναι μόνο χρήσιμη για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και για εκείνους που πάσχουν από άνοια και Αλτσχάιμερ, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να επιλεγεί ο Ψύλλος ως ένας από τους Καινοτόμους ανθρώπους κάτω των 35 ετών στην Πολωνία το 2016 από το Περιοδικό Τεχνολογίας του MIT.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις