Το «Cuerdas», η δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Pedro Solís García, ήταν ο νικητής του Goya® 2014 στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους της ισπανικής κίνησης».

Ο Νικόλας είναι ένα «αλλιώτικο» αγόρι. Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και στο σχολείο τα παιδιά δεν παίζουν μαζί του. Όλα εκτός από τη Μαρία. Η Μαρία δεν πτοείται, του διαβάζει, παίζει μαζί του και βρίσκει τρόπους να έχουν κοινές δραστηριότητες. Τα δυο παιδιά χτίζουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, το οποίο θα επηρεάσει τον τρόπο που η Μαρία βλέπει τη ζωή.

Πρόκειται για ένα υπέροχο video, που περνάει πολλά κοινωνικά μηνύματα! Τέλος στο ρατσισμό για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και για όλα τα παιδιά! Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι! Όλα τα παιδιά του κόσμου μια αγκαλιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας,  φυλής, φύλου, ή με κάποια αναπηρία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις