Η ζωή μας έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τα παιδιά όλων των ηλικιών μένουν σπίτι.
Τα περισσότερα παιδιά του νηπιαγωγείου θα άρχιζαν να έχουν μια καθημερινή επαφή με τα γράμματα, τις ζωγραφιές και θα προετοιμαζόντουσαν για τη ζωή στο μεγάλο σχολείο.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν, τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας του κορωνοϊού και τα παιδιά μένουν σπίτι για δικό τους καλό και για το καλό των οικείων τους.
Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς; Να κρατήσετε την επαφή με το σχολείο ζωντανή μέσα από απλές ασκήσεις. Όχι, δεν σας ζητάμε να αναλάβετε το ρόλο του εκπαιδευτικού. Αλλά να περάσετε λίγο  δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια-προαναγνωστικές ασκήσεις.
Δείτε παρακάτω μία μοντεσσοριανή δραστηριότητα για παιδιά νηπιαγωγείου.

Προαναγνωστικό παιχνίδι: Βρες το γράμμα

Πριν αρχίσει το παιδί σας να διαβάζει με επιτυχία, μπορεί να μάθει πώς ακούγονται κάποιες λέξεις ή γράμματα και πώς μοιάζουν.
  •        Πείτε στο παιδί σας «Αναρωτιέμαι αν μπορείς να βρεις κάτι στο σπίτι που να αρχίζει από το γράμμα "Β". Προσοχή μην πείτε τη λέξη «Βήτα» αλλά τον ήχο που κάνει «Βου».
  •         Επαναλάβετε τον ήχο πολλές φορές και έπειτα παρακινήστε το να ψάξει για να βρει κάτι που αρχίζει από αυτό το γράμμα.
Κάθε παιδί, είναι διαφορετικό, αλλά σε αυτό το παιχνίδι, σίγουρα μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών.
Ο «κατάσκοπος»: Μια διασκεδαστική εκδοχή του παιχνιδιού
  •       Βάλτε επάνω στο τραπέζι 5-6 διάφορα αντικείμενα. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να αρχίζει από διαφορετικό γράμμα (όπου γράμμα και διαφορετικός ήχος). Για παράδειγμα, βάλτε στο τραπέζι ένα λούτρινο γουρουνάκι, ένα μήλο, ένα μικρό αυτοκινητάκι
  •     Ζητήστε από το παιδί να βρει το αντικείμενο που αρχίζει από το γράμμα «Γου», το γουρουνάκι δηλαδή.
Το μικρό σας σίγουρα θα διασκεδάσει και θα μάθει παίζοντας, ενώ εσείς από την άλλη θα περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί του.
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις