Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για το Νηπιαγωγείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η χρήση μάσκας θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση   της  πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εθνική  Επιτροπή  Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.
Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο. "Η εισήγηση γίνεται αποδεκτή", δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Πρόσθεσε επίσης ότι τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Η Υπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση γύρω από την ορθή χρήση της, στο Νηπιαγωγείο και στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Η πρώτη μέρα στα σχολεία, θα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση γενικά γύρω από τον κορωνοϊό. Η Υπουργός ξεκαθάρισε πως οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις που θα προκύψουν από αυτές, βασίζονται στα διαθέσιμα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα.
Επίσης  στη σημερινή συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
  • Με γνωμάτευση γιατρού θα δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθητών σε τρεις περιπτώσεις:
1.    Όταν ο μαθητής ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
2.   Όταν ο ίδιος ο μαθητής νοσεί
3.   Όταν νοσεί μέλος της οικογένειας του μαθητή που κατοικεί στο ίδιο σπίτι.
  • Όταν υπάρχει ένα κρούσμα σε σχολείο  θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρου το σχολείου και ταυτόχρονα θα αρχίζει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων   σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή  με όλους τους μαθητές), στις 7 Σεπτεμβρίου.
  • Η  θέσπιση διαφορετικών διαλειμμάτων των μαθητών. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με κριτήριο την ηλικία των μαθητών.
  • Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή Νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ.
  • Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό.
  • Θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και μετά το πέρας λειτουργίας και με ευθύνη των Δήμων τα σχολεία θα προμηθευθούν με αντισηπτικά.
  • Να γίνει ειδική ενημέρωση προφορική και έντυπη των μαθητών για τη σωστή χρήση της μάσκας.
Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια:
Α. Δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται τα κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα καθώς και όποιο άλλο μάθημα έχει  μικρό ακροατήριο μέχρι 50 φοιτητές.
Β. Εξ αποστάσεως θα γίνονται τα μαθήματα με μεγάλο ακροατήριο, άνω των 50 φοιτητών.
Τη Δευτέρα 24-8-2020 το πρωί, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε Συνέντευξη Τύπου θα εξειδικεύσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα.
Δείτε επίσης:


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις