Μικρά tips για την παραλία που θα διαλέξετε.

Καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Η διάθεση για διακοπές και θάλασσα είναι στα ύψη. Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και Καλοκαίρι ισοδυναμεί με μπάνιο στην θάλασσα!

Πώς όμως θα μπορούμε να ξέρουμε ποιες ακτές και παραλίες έχουν πραγματικά καθαρά νερά.

Υπάρχουν, λοιπόν, τα εξής χαρακτηριστικά που μπορείτε να εντοπίσετε για να είστε σίγουροι ότι η θάλασσα είναι ακτή:

Η πρώτη παρατήρηση αφορά την αποφυγή νερών των οποίων η επιφάνεια ιριδίζει. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει λάδι κινητήρα ή λάδι βενζίνης.

Αποφύγετε να μπείτε στο νερό όταν παρατηρήσετε ότι το χρώμα “πρασινίζει”. Κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος για αυτό το χρώμα είναι η παρουσία σάπιων φυκιών ή πλαγκτόν.

Καλό είναι να έχετε το νου σας αν την προηγούμενη έχει βρέξει. Κι αυτό διότι συχνά η βροχή μπορεί να μεταφέρει ακατέργαστα λύματα ή άλλου είδους βρωμιές.

Πάντως, σημειώστε ότι στις παραλίες όπου υπάρχουν αχινοί το νερό είναι πάντα καθαρό.

DEBATER NEWSROOM

Πηγή

Ανάρτηση chiourea.gr στο Επικαιρότητα - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και Διάφορα Θέματα - ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ

Δείτε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις