Πάντα υπάρχει η επιλογή της ανώνυμης καταγγελίας που εφόσον ο εισαγγελέας διαπιστώσει ότι είναι σοβαρή και βάσιμη μπορεί να την διερευνήσει αυτεπαγγέλτως.

Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού σε σχολικές μονάδες, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών απέστειλε στα σχολεία της σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, για να λάβουν γνώση αναφορικά με τις μορφές εκδήλωσης βίας στο σχολείο, που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν καθώς και για τον ρόλο τους στα πλαίσια πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων.

 Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, στο έγγραφό της, αφού ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τα είδη σχολικού εκφοβισμού καθώς και για τις συνέπειες, στη συνέχεια προτείνει να γίνονται οι παρακάτω ενέργειες πρόληψης στα σχολεία:

·        Συζητήσεις στη σχολική τάξη

·        Να υπάρχουν σχετικά βιβλία στις βιβλιοθήκες των σχολείων Συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

·        Οι διάδρομοι, αυλές και δυσπρόσιτοι χώροι θα πρέπει να επιτηρούνται τακτικά από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στη συνέχεια αναφέρει πού και πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να καταγγείλει, ανώνυμα ή επώνυμα, περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο

Ανάρτηση chiourea.gr  στο Εγκύκλιοι - ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ και Υλικό - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-Bullying

Διαβάστε επίσης:

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις