Πρόκειται για μια συνεισφορά στη μελέτη της διατροφής και της ποιότητας ζωής των γυναικών που  νίκησαν την "παλιαρρώστια". Την έρευνα διεξάγει ο γιος του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου Συμβούλου Εκπαίδευσης Ειδ. Αγωγής Γιώργου Παπαναστασίου.

Συγχαρητήρια Παντελή για την επιλογή του θέματος και καλή επιτυχία!👍✌


Ονομάζομαι Παντελής Παπαναστασίου, και στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας, διεξάγω μελέτη με τίτλο "Διατροφή και ποιότητα ζωής σε επιζήσασες από καρκίνο μαστού", με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της διατροφικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής σε επιζήσασες από καρκίνο μαστού (breast cancer survivors).

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση:

(1) σωματομετρικών δεικτών (σωματικό βάρος, ύψος, περιφέρειες σώματος, σύσταση σώματος),

(2) δεικτών που αφορούν στον τρόπο ζωής (π.χ. διατροφή, κάπνισμα, φυσική δραστηριότητα)

(3) δεικτών που αφορούν στη ποιότητα ζωής και

(4) συσχέτιση των παραπάνω με δείκτες υγείας.

Η συμμετοχή σας θα γίνει ανώνυμα και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στη μελέτη:

E: ppapanasta@gmail.com

T: 6980125464, 27210 45338

Με εκτίμηση,

Παντελής Παπαναστασίου

Επιστημονική Υπεύθυνη Μελέτης: Dr. Μαρία - Μελίνα Δημητρίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

 

Ανάρτηση chiourea.gr στο Διάφορα Θέματα - ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ και Επικαιρότητα - ΥΓΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις