Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π.) κατέθεσε ΣΤΙς 19-12-2014, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και κατά του υπουργού Παιδείας, αίτηση ακυρώσεως της υπ ́ αριθμ. 174480/φ1/27- 10-2014 Απόφασης του Υπουργού «Τοποθέτηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (ΑΔΑ: 6Π7Δ9- ΛΘΩ).

Η αίτηση ακυρώσεως αφορά το μέρος της ανωτέρω απόφασης, με το οποίο τοποθετήθηκαν σε θέσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα οι κ. Παπαχρήστος Κων/νος, Παπαδαντωνάκης Ανδρέας, Λολίτσας Κων/νος και Δασκαλάκης Στυλιανός, κατά παράλειψη διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ, που πληρούν τις νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις, όπως αυτές προβλέπονται από τον Οργανισμό του Υπουργείου (Π.Δ. 114/2014) αλλά και τις κείμενες διατάξεις του Ν.4275/2014.
Η Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών μας, διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και την εν γένει ομαλή και εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου μας”.

Πηγή

 Υπήρξαν επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σχετικά με τις ανωτέρω καταγγελίες της ΠΟΣΥΠ για την πλήρωση Θέσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ (Πανελλήνια Ένωση Σχολ. Συμβούλων) στις 22 Δεκεμβρίου, αποφάσισε την έκδοση της παρακάτω σχετικής Ανακοίνωσης:

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις