ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr

                                                                                                                     
                                                                                                                       Μαρούσι, 28 Aυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

          ΘΕΜΑ: Παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΟΠΑΙΘ

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε σήμερα, παρουσία όλης της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ η παράδοση του υπουργείου στην νέα, υπηρεσιακή υπουργό κα Ευφροσύνη Κιάου.
Ο υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, καλωσόρισε την κα Κιάου, λέγοντας:
«Είναι τιμή και χαρά μου να έχουμε την κα Κιάου υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Η τιμή και η χαρά είναι κατ΄ απόλυτη κυριολεξία, διότι η Φρώσω η Κιάου είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Και διαθέτει τρία χαρακτηριστικά, το ήθος, το ηθικό και τη γνώση για τη δύσκολη αυτή περίοδο.  Ξέρει τα του υπουργείου Παιδείας, καθώς ήταν καθημερινά εδώ όλη αυτή την περίοδο και όσα ξεκίνησε το υπουργείο και άφησε εν μέρει ατελείωτα, επειδή οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν το επέτρεπαν, θα τα προχωρήσει στο διάστημα αυτό, με βάση τα χαρακτηριστικά που έλεγα προηγουμένως. Συνήθως οι απερχόμενοι υπουργοί μιλάνε για ιστορία, τι έγινε,  τι πέτυχαν κλπ, δεν θα το κάνω, διότι θα ήταν περίεργο να το κάνω, εν όψει της κας  Κιάου. Την καλωσορίζουμε όλοι μαζί, μένουμε στην απόλυτη υπηρεσία της, πάμε για το επόμενο βήμα.»

Απαντώντας η νέα υπουργός τόνισε: «Τον υπουργό τον ξέρω, υπερβάλλει . Υπερβάλλει γιατί είμαστε καλοί φίλοι και τον τελευταίο καιρό υπήρξαμε πραγματικά καλοί συνεργάτες. Παρά τις δυσκολίες και τις κρίσιμες ώρες το υπουργείο έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αισθάνομαι πολύ οικεία, έλεγα και στον υπουργό πως θεωρώ ότι είμαστε υπόδειγμα συλλογικής δουλειάς σε αυτό το υπουργείο. Όλα τα τρέχοντα υπηρεσιακά, το γρηγορότερο δυνατόν, με όλη τη συνεννόηση και τη βοήθειά σας, θα προχωρήσουν.»

 
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις