Ο μπαμπάς μου, είναι ένας μπαμπάς 61 χρονών σήμερα….είναι παντρεμένος –ακόμη- με την μαμά μου κι έχουν έναν γιο κι εμένα….

Τι να πώ για τον μπαμπά μου;  Όχι πάντως  μόνο τα καλύτερα….Αλλά ας  ξεκινήσω  από αυτά… Ήταν δίπλα μας, άλλοτε επειδή καταλάβαινε πως έπρεπε να είναι κι άλλοτε γιατί η μαμά μας τον έκανε να καταλάβει….(μη σας πω, πως αυτό συνέβαινε περισσότερο)!  Εργατικός, τον θυμάμαι να δουλεύει  Χριστούγεννα, Πάσχα για να μη μας λείψει τίποτε….Και όντως, τα περιττά δεν τα είχαμε ποτέ…είχαμε  τ' απαραίτητα και κάτι παραπάνω…. Ξέρω όμως πως αν μπορούσε, τώρα εγώ θα ζούσα σε βίλα στο Πανόραμα, θα ταξίδευα κάθε 15 μέρες και θα οδηγούσα το πιο ακριβό αμάξι…

Ο μπαμπάς μου έχει πολύ καλό όνομα στην πιάτσα….όταν ακούν το επίθετό μου, με ρωτάν: «ααα, είσαι η κόρη του Γιώργου;» “O μπαμπάς σου είναι σοβαρός κι όχι σοβαροφανής”έχει μεγάλη διαφορά- ή “o μπαμπάς σου μας μιλάει συνέχεια για σένα”….ή “τον ξέρω χρόνια τον πατέρα σου…δίκαιος άνθρωπος» 

Και τώρα που τα γράφω αυτά και τα σκέφτομαι, ναι, ο μπαμπάς μου είναι ένας άνθρωπος που δεν μιλάει πολύ, είναι σοβαρός, δίκαιος, πολύ πληγωμένος-σχεδόν  άδικα παρατημένος-από τους γονείς και τ' αδέρφια του και πολλές φορές απογοητευμένος από τα παιδιά του.  Ένας άνθρωπος που όλη του τη ζωή-από την ημέρα που μας απέκτησε-αγωνίζεται για εμάς. Βέβαια, ο μπαμπάς μου ήταν τυχερός κάπου…στο ότι βρέθηκε στον δρόμο του η μαμά μου…τον συμπληρώνει σχεδόν άριστα και καλύπτει σχεδόν τέλεια τις αδυναμίες και τα λάθη του….

Κι ενώ ξεκινώντας να γράφω, πίστευα πως θα τον κατηγορούσα για πολλά, τι πειράζει αν ο άνθρωπος είναι και λίγο εγωιστής και λίγο πεισματάρης και λίγο κάτι άλλο;  Μας αγαπάει, εμάς τους τρεις μας αγαπάει πολύ….κι εμείς οι τρεις τον αγαπάμε πολύ….κι αυτό είναι πάνω απ’ όλα…

Και τώρα μάλιστα θα τον πάρω και τηλέφωνο…έκανα σούπα που του αρέσει….

Ανθή Πάνου

 

Πηγή

Ανάρτηση chiourea.gr στο Διάφορα Θέματα - ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ

Δείτε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις