3 εύκολοι τρόποι για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά


Δρ. Ράνια Χιουρέα
Όλοι οι γονείς, ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους για το παιδί τους: Να είναι ευτυχισμένο! Όμως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει χαρά γύρω του, στην οικογένειά του, στους συμμαθητές του και στους φίλους του. Μέσα από την καθημερινή συναναστροφή με γελαστούς ανθρώπους, θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να είναι ευδιάθετο και πρόσχαρο.
Σύμφωνα με το Δρ. Τζέιμς Φόουλερ (James Fowler), καθηγητή Ιατρικής Γενετικής και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά:
1. Διευρύνετε το κοινωνικό τους δίκτυο
Η ευτυχία είναι σαν τη γρίπη, λέει ο Δρ. Φόουλερ. Όσο περισσότερους κεφάτους ανθρώπους συναναστρέφεσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να οικειοποιηθείς την καλή τους διάθεση. Επομένως, για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη «έκθεση» του παιδιού σας στη… θετική ενέργεια, προσπαθήστε να κανονίζετε συχνά ώρες παιχνιδιού στο σπίτι κάποιου φίλου του ή στο δικό σας, να το πηγαίνετε συστηματικά στην παιδική χαρά, όταν ξέρετε ότι θα μαζευτούν κι άλλα παιδιά για να παίξουν.      


2. Δώστε έμφαση στη χαρά τους (όχι στα κατορθώματά τους)
Το θεμελιώδες στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης έχει να κάνει κυρίως με το βίωμα της ευτυχίας, και όχι της επιτυχίας, υποστηρίζει ο ειδικός. Βέβαια, καθώς θα μεγαλώνει το παιδί σας, θα σας ενδιαφέρει περισσότερο να έχει την καλύτερη δυνατή μόρφωση, αλλά μέχρι τότε προσπαθήστε να του εξασφαλίζετε ευχάριστες δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια που ενισχύουν την εγκεφαλική του ανάπτυξη. Κι αν είστε στη φάση της αναζήτησης παιδικού σταθμού, προτιμήστε εκείνους που επικεντρώνονται στις κοινωνικές δεξιότητες και όχι στην εκμάθηση της αλφαβήτας.  
3. Βρείτε το δικό σας παράδεισο
Αυτό δεν σημαίνει να «φορέσετε» ένα μόνιμο χαμόγελο, ακόμα κι όταν προσπαθείτε απεγνωσμένα να τα βγάλετε πέρα με τις στοίβες  λογαριασμούς πάνω στο τραπέζι της κουζίνας! Αυτό που σας προτείνεται είναι να κάνετε πράγματα που ξέρετε ότι θα ενεργοποιήσουν το «κουμπί» της ευδιαθεσίας σας, π.χ. ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ή πηγαίνετε μια βόλτα για παγωτό με το μικρό σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο στον κόσμο από ένα αστείο μουτράκι γεμάτο σοκολάτα! Κι αυτές οι μικρές στιγμές είναι που συμπληρώνουν το παζλ της ευτυχίας, πρώτα της δικιάς μας και κατ’ επέκταση και των παιδιών μας!
Πηγή: Kids Are Special


Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις