«Επιμόρφωση εκπαιδευτικών εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»


Στο  τέλος του διδακτικού έτους,  το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) αποφάσισε πέραν κάθε λογικής, να επιμορφώσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης γενικής αγωγής, που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη επιμόρφωση. Δηλαδή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αφορά τους ΠΕ70 και ΠΕ60 (και όχι τους ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50), που έχουν προσληφθεί για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο και δεν έχουν παρακολουθήσει την Επιμόρφωση Α’ και Β΄ φάσης κατά τα σχολικά έτη 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 η οποία υλοποιήθηκε στα ΠΕΚ.


Ήδη από την  Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 έχουν λήξει τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2015−2016 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Επομένως, μόνο το σκοπό της ουσιαστικής υποστήριξης των μαθητών της Παράλληλης Στήριξης δεν εξυπηρετεί αυτή η «επιμόρφωση». Διότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί, εφόσον είναι της γενικής και υπηρετούν θεσμό της ειδικής αγωγής, θα έπρεπε να είχαν την κατάλληλη επιμόρφωση και καθοδήγηση στην αρχή του σχολικού έτους.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΕΠ εμφανώς πρόχειρα και πολύ πιεστικά, υλοποεί επιμορφώσεις. Από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής του γίνονται με αυτό τον τρόπο, αλλά κάπως νωρίτερα: Μάρτιο-Απρίλιο έως αρχές Μαΐου. Φέτος όμως, έσπασαν ρεκόρ, αφού  η επιμόρφωση διενεργείται 20 μέρες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους για την ΠΕ και μετά τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους για τη ΔΕ!!!

Θα μπορέσει επιτέλους να μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος γιατί συμβαίνει αυτό;;...





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17-5-2016

Διήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» υλοποιεί την α΄ φάση επιμόρφωσης των πολλαπλασιαστών –επιμορφωτών, οι οποίοι στη συνέχεια (β΄φάση) θα επιμορφώσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης γενικής αγωγής που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη επιμόρφωση στα ΠΕΚ. Η γ΄ φάση περιλαμβάνει ανατροφοδότηση και αλληλεπίδραση των επιμορφωτών με τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς στην τάξη. Η επιμόρφωση της α΄φάσης θα υλοποιηθεί σε 2 διήμερα, 16-17 και 18-19 Μαΐου 2016.

Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων ΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ της χώρας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις